Buffalo's kloppen FC Ingolstadt 04

Na vijf intense trainingsdagen was het vrijdagochtend tijd voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Duitse FC Ingolstandt 04.  Onze Buffalo’s werden in de aanvang van de wedstrijd verrast door de snelle openingsgoal van Eckert Ayensa. Een sterke Vadis Odjidja nam zijn team bij de hand en liet de blauw-witten toe beter in de match te komen. Eerst verhinderde keeper Fabijan Buntic Kvilitaia nog het scoren, maar in minuut 35 was het toch raak. Laurent Depoitre kopte de voorzet van diezelfde Kvilitaia mooi tegen de netten: 1-1. Tevens ook de ruststand tegen de potige Duitsers. Sven Kums ondervond in de eerste helft aan den lijve dat er bij Ingolstadt enkele stevige kerels rondlopen en moest na een interceptie enkele minuten verzorgd worden. Ook later in de wedstrijd kreeg hij nog een paar harde tackles te verduren.

Vlak na rust was het opnieuw prijs. Jonathan David ging diep, zag Giorgi Kvilitaia naast hem en bood hem een doelpunt aan op een dienblaadje. De Georgiër miste niet: 2-1. Na de tweede Gentse goal volgde nog resem kansen maar de tussenstand bleef hetzelfde. Tot Ingolstadt uit een onrechtstreekse vrije trap de gelijkmaker maakte via Elva: 2-2.

In het slot keerden de Buffalo’s de situatie nog om. David kopte de bal richting doel maar doelman Buntic bokste zijn poging weg. In de rebound knikte de goedgvolgde Kvilitaia als nog de 3-2 de netten. Een verdiende zege met enige moeite voor onze Buffalo’s.