Igor Plastun terug naar Ludogorets

Igor Plastun terug naar Ludogorets

Igor Plastun verlaat KAA Gent na 3 seizoenen en tekent een contract bij Ludogorets. Plastun speelde in totaal 87 wedstrijden voor de Buffalo's, scoorde daarin 4 keer en gaf 3 assists. Hij keert dus terug bij de ploeg waar hij voor speelde toen hij hier in 2018 tekende. 

Één van Plastun's topmomenten kwam er toen hij in de playoffronde van de Europa League in Rijeka de 1-1 gelijkmaker voorbij de Kroatische doelman knalde. Plastun zijn doelpunt betekende uiteindelijk de kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League 2019-2020 en één van de mooiste recente Europese campagnes die eindigde tegen AS Roma.

Plastun speelde in zijn eerste seizoen (2018-2019) 26 wedstrijden waarin hij 2 assists gaf. Zijn beste seizoen kwam er in 2019-2020. In totaal kwam Plastun toen tot 43 duels (2 goals, 1 assist) waaronder 14 Europese duels. Vorig seizoen kwam hij minder aan spelen toe en bleef de teller steken op 18 duels. Plastun was een plichtsbewuste verdediger zonder franjes die steeds zijn taken vervulde en waarop je altijd kon rekenen. Iemand die ook in de periodes dat hij niet meer zo vaak aan spelen toekwam, steeds in de fitness te vinden was om extra inspanningen en oefeningen te doen. 

We bedanken Igor voor zijn inzet de voorbije 3 seizoenen en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière.