Dylan Bronn naar halve finale

Dylan Bronn kwam gisteren met Tunesië uit in de kwartfinale tegen Madagascar in de Coupe d’Afrique. Pas in de tweede helft werd er gescoord. In de 52ste minuut scoorde Ferjani Sassi de 0-1 voor Tunesië nadat zijn schot door een speler van Madagascar in doel belandde. Acht minuten later stond de 0-2 al op het bord dankzij Youssef Msakni. In de extra tijd maakte Naïm Sliti het derde doelpunt van de avond. Madagascar kon de nul niet meer van het bord vegen. Eindstand: 0-3 voor de adelaars van Carthago.

Voor het eerst sinds 2004

Door de winst verzekert Tunesië zich van een plaats in de halve finale. Het is van 2004 geleden dat ze daar nog eens stonden op het Afrikaans voetbaltoneel. In dat jaar wonnen ze de Coupe d’Afrique voor het eerst. Voegen ze er binnenkort een tweede aan toe? Eerst wacht Senegal in de halve finale op zondag 14 juli en wie weet kijken we woensdag 17 juli wel terug vol spanning naar Bronn in de finale van de Coupe d’Afrique. Bonne chance Dylan!

• Zondag 14 juli: Tunesië – Senegal