Update Gentse Internationals

Update Gentse Internationals

De eerste interlandbreak van het seizoen zit er bijna op. Acht Buffalo's werden de afgelopen week voor hun nationale ploeg opgeroepen en kwamen in actie op het internationaal voetbaltoneel.

Yaremchuk, Bezus en Plastun (Oekraïne - EURO 2020 Qualifiers)

In groep B van de UEFA EURO 2020 kwalificatieronde nam Oekraïne het op tegen Litouwen op zaterdag 7 september. Ze wonnen de match met 0-3. Roman Yaremchuk startte aan de partij en gaf de assist voor de derde goal. Roman Bezus viel in de 80ste minuut in voor Ruslan Malinovsky. Igor Plastun bleef 90 minuten op de bank. 

Op dinsdag 10 september speelde Oekraïne een vriendschappelijke interland tegen Nigeria. Het werd een 'Gents' onderonsje in Dnipro. Yaremchuk, Bezus en Plastun zagen er ex-Buffalo's Troost-Ekong, Simon, Kalu en Esiti terug. Roman Yaremchuk viel na 37 minuten in bij Oekraïne. Bij Nigeria startten ex-Buffalo's William Troost-Ekong en Samuel Kalu aan de match. Moses Simon en Anderson Esiti vielen nadien in. De match eindigde op 2-2 met een goal van Roman Yaremchuk.

 • Litouwen - Oekraïne: 0-3
 • Oekraïne - Nigeria: 2-2‚Äč

 

David (Canada - CONCACAF Nations League)

Jonathan David speelde met Canada tweemaal tegen Cuba in Groep A van de CONCACAF Nations League. De heenmatch op zondag 8 september eindigde met een imposante winst voor Canada met 0-6. David omzeilde in minuut 21 op magistrale wijze zijn tegenstanders en schilderde zo de 2-0 op het scorebord, meteen zijn 11de goals in 9 interlands voor Canada!

 • Canada – Cuba: 6-0
 • Cuba - Canada: 0-1 

Lustig (Zweden – EURO 2020 Qualifiers) 

Mikael Lustig komt met Zweden uit in Groep F van de EURO 2020 Qualifiers. Ze namen het afgelopen week op tegen de Faeröer die ze verpletterden met 0-4. Zondag 8 september speelden ze de Scandinavische derby tegen Noorwegen. De match eindigde op 1-1. Lustig stond bij beide matchen in de basis. Zweden staat momenteel tweede in Groep F met 11 punten na leider Spanje met 18 punten.

 • Faeröer - Zweden: 0-4
 • Zweden - Noorwegen: 1-1

Kvilitaia (Georgië – EURO 2020 Qualifiers)

Ook Giorgi Kvilitaia strijdt met Georgië in Groep D voor een plek in EURO 2020. Op donderdag 5 september oefenden ze alvast tegen Zuid-Korea. In minuut 57 viel Kvilitaia in en even later scoorde hij de 2-2, eveneens de eindstand.

Op zondag 8 september namen ze het op tegen tegenstander Denemarken uit groep D. Kvilitaia startte deze keer in de basis maar beide ploegen kwamen niet tot scoren. Eindstand: 0-0. Georgië staat momenteel vierde in de groep met 4 punten.

 • Zuid-Korea - Georgië: 2-2
 • Georgië - Denemarken: 0-0

Verstraete (U21 België – EURO 2021 Qualifiers)

Voor Louis Verstraete en de Belgische U21 werd het een minder leuke week. De jonge Duivels vechten in groep I voor een plaats op het EK in 2021. Op vrijdag 6 september verloren ze tegen Wales met 1-0. De tweede match in deze interlandbreak speelden ze thuis tegen Bosnië maar de match eindigde op 0-0. Louis Verstraete startte in beide matchen als basisspeler. De Belgische U21 staan met 1 op 6 momenteel vierde in de stand.

 • Wales - België: 1-0 
 • België - Bosnië: 0-0

Mohammadi (Iran – Asian Qualifiers) 

Milad Mohammadi werd opgeroepen door bondscoach Marc Wilmots en assistent-coach Manuel Ferrera voor de match tegen Hongkong. Iran vecht in groep C voor een plaats in de finales van de Asian Cup als een plaats in de laatste kwalificatieronde voor het WK. Mohammadi startte op 10 september tegen Hongkong. Iran won de match met 0-2 en staan daardoor  tweede in hun groep na Bahrein.

 • Hongkong - Iran: 0-2