"We mogen niet denken aan revanche, we kijken enkel vooruit"

"We mogen niet denken aan revanche, we kijken enkel vooruit"

Jess Thorup en Igor Plastun blikten vrijdagmiddag even vooruit op de belangrijke match zondag tegen KV Mechelen. 

Na de interlandbreak zijn de spelers terug in Gent. Jess Thorup zag zijn volledige kern terug op training vrijdagvoormiddag: "Iedereen is fit. Als we op drie fronten willen meestrijden, is het belangrijk dat al onze spelers fit zijn. Iedereen kan het team helpen. Er komt nu een heftige periode aan. We spelen zeven matchen in eenentwintig dagen, maar ik zou het niet anders willen. Dit is waarom we voetballen. Onze kern is er klaar voor. Enkel Chakvetadze werkt nog aan zijn herstel maar overigens is iedereen klaar om te spelen. David sloot pas vandaag terug aan na de break, maar hij kwam terug met vertrouwen na zijn interlands met Canada. Hij scoorde een fantastische goal en heeft twee zeges op zak met het nationale team. Hij is klaar om zondag het team te helpen."

"Er komt nu een heftige periode aan. We spelen zeven matchen in eenentwintig dagen, maar ik zou het niet anders willen. Dit is waarom we voetballen. Onze kern is er klaar voor."

Zondag wordt een belangrijke dag voor de ploeg. We kunnen een heel mooie zaak doen in het klassement weet Thorup: "Indien we een goed resultaat neerzetten, zal zich dat ook vertalen in het klassement maar we gaan de competitie uiteraard niet winnen komende zondag. Op zich maakt het mij niet uit of we dan bijvoorbeeld eerste staan of niet. Die drie punten zijn veel belangrijker."

Jess Thorup: "We spreken binnen de groep niet over revanche."

Voor de fans wordt het een belangrijke match na de verloren bekerfinale in mei maar de coach is niet uit op wraak: "We spreken binnen de groep niet over revanche. De helft van onze spelers hebben die match niet meegemaakt dus om van wraak te spreken heeft weinig zin. Iedere speler weet dat het hoe dan ook een belangrijke match wordt en dat is wat telt."

Igor Plastun: "Het wordt een andere match dan in mei."

KAA Gent heeft in de voorbije matchen getoond sterk te zijn op standaardsituaties. Igor Plastun hoopt ook tegen Mechelen hier gevaarlijk te zijn: "We weten dat we daar sterk zijn. We werken er hard op tijdens de trainingen want hoekschoppen en vrije trappen zijn een belangrijk onderdeel van voetbal. Zowel vooraan als achteraan hebben we kopbalsterke spelers en daar maken we gebruik van. Hopelijk zien we dat zondag ook terug. Het wordt een andere match dan in mei. Die match ligt in het verleden, nu kijken we vooruit. Beide ploegen zijn veranderd maar het zal een even spannende wedstrijd worden. Een ding is zeker de ploeg die zondag toont de betere te zijn op het veld, neemt de drie punten mee naar huis."