Finaledag Buffalo Cup 2019 in Nieuw Gent

Finaledag Buffalo Cup 2019 in Nieuw Gent

Op vrijdag 14 juni werd in de buurt Nieuw Gent-Steenakker de finaledag van de Buffalo Cup georganiseerd. Leerlingen van vier basisscholen scoorden punten voor onder meer respect & fairplay, maatschappelijk engagement en gezondheid.

Leerlingen uit vier basisscholen uit Nieuw Gent (Sint-Jozef, Sint-Paulus De Wonderboom, De Panda en Het Prisma) hebben de voorbije weken elk een voetbalvereniging gevormd die streed om de Buffalo Cup.

Punten werden verdiend in verschillende categorieën: respect & fairplay, creativiteit, engagement voor de buurt, gezondheidsinitiatieven en uiteraard ook voetbal. Vandaag had de finaledag plaats met een Buffalomars door de buurt, een gezonde lunch en het finaletornooi zelf. In de voorbije weken organiseerden de teams activiteiten voor de buurt en brachten ze een bezoek aan de Ghelamco Arena.

De Buffalo Cup is een organisatie van de KAA Gent Foundation in samenwerking met de Arteveldehogeschool, Brede School Nieuw Gent-Steenakker, de deelnemende basisscholen, vzw Sportaround, het Universitair Wijkgezondheidscentrum Nieuw Gent, Stad Gent Buurtwerk en Wijkhuis Bij Pino. Met de steun van KAA Gent en de Stad Gent.


De KAA Gent Foundation krijgt de steun van: