Welcome Yonas!

Welcome Yonas!

Yonas Malede versterkt onze ploeg en tekent een contract van 4,5 seizoenen. Hiermee is de jonge Israeli onze eerste wintertransfer. De 20-jarige spits komt over van het Israelische Maccabi Netanya waar hij dit seizoen 7 keer scoorde en 2 assists gaf in 15 wedstrijden. 

Als jeugdinternational is hij polyvalent. Hij kan zowel als spits maar ook als linksbuiten uit de voeten. Sports Manager Tim Matthys: "Yonas is een rechtsvoetige aanvaller die centraal en op de flank uit de voeten kan. Hij heeft een goeie versnelling, speelt met veel overgave en heeft goede fysieke kwaliteiten. Het is een jongen met veel potentieel en hij heeft toch al wat ervaring ondanks zijn jonge leeftijd. Hij bezit interessante kwaliteiten die zeker een meerwaarde kunnen zijn in de Belgische competitie. Hij heeft nog een grote groeimarge en zal onder de vleugels van onze coach zeker nog stappen voorwaarts zetten."

"Malede heeft veel potentieel en, ondanks zijn jonge leeftijd, toch al de nodige ervaring . Hij bezit kwaliteiten die een meerwaarde kunnen zijn in de Belgische competitie. Hij heeft nog een grote groeimarge en zal onder de vleugels van onze coach zeker nog stappen voorwaarts zetten." - Tim Matthys