BIRGER VERSTRAETE VERRUILT KV KORTRIJK VOOR KAA GENT

BIRGER VERSTRAETE VERRUILT KV KORTRIJK VOOR KAA GENT

Birger Verstraete verlaat KV Kortrijk en heeft een contract getekend bij KAA Gent voor 3,5 seizoenen. De 22-jarige middenvelder ligt daardoor onder contract tot eind juni 2020.

 

Birger is erg opgetogen met zijn transfer naar KAA Gent: "Het is bijzonder leuk om voor een grote club als KAA Gent te tekenen. Het heeft wat langer aangesleept dan gedacht, maar nu voel ik me heel tevreden. Ik zie dit als een zeer belangrijke stap in mijn nog jonge carrière. Ik ben een speler die er altijd 100% voor gaat , een echte ‘aanjager’ dus, en ik wil er nu aan meewerken om met KAA Gent de top 6 te halen. Mijn periode bij Moeskroen heeft me trouwens mentaal veel sterker gemaakt. Mijn favoriete positie is in principe op de 6 op de 8, maar ik heb ook al op de 10 en zelfs op de linksachter gespeeld."

Birger Verstraete werd op 16 april 1994 geboren in Oostende en hij genoot er ook een deel van zijn voetbalopleiding, tot hij op 15-jarige leeftijd werd opgepikt door Club Brugge. Daar maakte hij in 2012 zijn debuut in het eerste elftal. Elf wedstrijden zou hij uiteindelijk spelen, waarna een uitleenbeurt volgde aan Excel Mouscron.

Zijn transfer naar KV Kortrijk in 2015 betekende de definitieve doorbraak in de Jupiler Pro League. Met zijn grinta en nooit aflatend doorzettingsvermogen speelde de jonge centrale middenvelder zich al snel in de harten van de Kortrijk-supporters. Verstraete maakt sinds dit seizoen ook deel uit van de Belgische U21, waarvoor hij al drie keer in actie kwam.