KAA Gent klopt Club Brugge in oefenpartij

Speeldag 3 - Oefenwedstrijden 2020-2021 - 18-07-2020 om 00:00 u

Onder een stralende zon begonnen de Buffalo's aan hun tweede oefenpartij van de voorbereiding. Club Brugge was ditmaal de tegenstander van dienst.

De partij begon pittig en er werd niet gekeken op een duel meer of minder. Na negen minuten trapte Badji Club al op voorsprong. Het duurde echter niet lang tot de gelijkmaker viel. Odjidja werd in de zestien foutief afgestopt door Deli en de bal ging op de stip. Niangbo twijfelde niet en stuurde Mignolet de verkeerde hoek in (1-1).

Vlak voor rust liet Niangbo zich nog eens gelden. Dit keer zette hij een mooi een-tweetje op met De Bruyn. Niangbo kwam alleen voor doel en maakte zijn tweede van de avond! Rusten geblazen met een 1-2 voorsprong voor de Buffalo's!

De tweede helft begon moeilijk en Badji trof na drie minuten opnieuw raak (2-2). Na enkele wissels kwamen ook jonkies Samoise en Diedhiou in de 77e minuut het elftal. Nog geen drie minuten later zetten ze onder hun beiden een mooie combinatie op: Diedhiou zette voor vanop links en vond Samoise. Die bleef erg rustig, omspeelde Simon Mignolet en kon meteen zijn eerste doelpunt voor de A-kern vieren (2-3). Éen minuut voor tijd werd het nog even spannend toen Club een penalty versierde. Schrijvers nam de elfmeter maar botste op een sterke Roef. Die tikte de bal uit het kader en verzekerde zo mee de 2-3 winst. Mooie zege voor onze Buffalo's in deze voorbereiding!