"We zijn niet tevreden met enkel meedoen. We gaan voor meer"

"We zijn niet tevreden met enkel meedoen. We gaan voor meer"

Speeldag 1 - UEFA Europa League groep I - 19-09-2019 om 21:00 u

Het zijn spannende dagen in de Ghelamco Arena. Alles wordt in orde gemaakt om terug in de Europa Leaguesetting te spelen op donderdagavond. Onze coach Jess Thorup en speler Elisha Owusu stonden de pers daags voor de match tegen AS Saint-Étienne de pers te woord.

Coach Jess Thorup is op zijn hoede voor de allereerste match in de groepsfase: "AS Saint-Étienne is een grote tegenstander maar schrik heb ik niet. Ik heb echter wel veel respect voor hen. Morgen is een eerste test om te zien hoe we het doen tegen een sterk team. Zowel de spelers als ik kijken ernaar uit. We zullen niet verrast worden door hun kwaliteiten. We kennen hun sterke punten. Ze kennen misschien niet de beste competitiestart maar het is een goed uitgebalanceerd team. Ik verwacht dan ook een gelijkopgaand spel morgen.”

De voorbije dagen zijn er heel wat lovende woorden in de pers verschenen na KAA Gent-KV Mechelen. Thorup laat zich echter niet van de wijs brengen: "Ik kijk niet naar wat de experten en analysten over onze ploeg zeggen. Samen met mijn staff maken wij steeds een analyse van de voorbije matchen en gaan we daarop verder. Maar op dit moment ben ik inderdaad heel tevreden. De spelers weten wat ze moeten doen op het veld en helpen elkaar wanneer nodig. We hebben nu een goede start gemaakt maar de weg is nog lang. Er zijn nog groeimogelijkheden aangezien we met veel nieuwe spelers mochten verwelkomen, maar met wat ik de afgelopen weken van mijn team gezien heb, mogen we tevreden zijn. We moeten nu ook niet gaan dromen, we vatten match per match aan en houden onze voeten op de grond."

Elisha Owusu: "Saint-Étienne is een solide ploeg met heel wat ervaring en techniek, maar thuis moeten wij gewoon beter zijn."

Elisha Owusu ontmoet donderdagavond een gekende ploeg. Hij werd opgeleid in de academie van Olympique Lyon, de aartsrivaal van AS Saint-Étienne. Het wordt niet zomaar een match zei Owusu: "De match tegen Saint-Étienne is toch iets speciaals voor mij. Als ex-Lyonspeler heb ik enkele derby's tegen hen gespeeld. Ik ken de ploeg dus redelijk goed van mijn tijd bij de jeugd. Het is een solide ploeg met heel wat ervaring en techniek, maar thuis moeten wij gewoon beter zijn. Wij spelen op dit moment goed en mooi voetbal maar ik laat me niet beïnvloeden door wat er allemaal geschreven wordt. Ik focus mij op het team en de match van morgen. We gaan voor het maximum aantal punten, want ons doel is om bij de eerste twee in onze groep eindigen.”