Thorup: "Onze mindset is en blijft aanvallend"

Thorup: "Onze mindset is en blijft aanvallend"

Jess Thorup verscheen ontspannen in de enorme perszaal van het Stadio Olimpico. Zijn Buffalo's bouwden de voorbije maanden immers heel wat vertrouwen op: "Tien maanden geleden verloren we de bekerfinale en was iedereen vol twijfel welke richting het met ons uit ging. En nu staan we hier. Soms leer je meer uit een ontgoocheling en word je daar sterker van. We raakten door de groepsfase zonder nederlaag, niemand had dat vooraf verwacht."

Uiteraard beseft Thorup dat AS Roma een erg sterke tegenstander vormt: "Als je naar de individuen kijkt, dat zijn topspelers in Europa met heel veel kwaliteiten. Roma staat in de top-20 van de ploegen die het meest spenderen. Als je weet hoe voetbal om geld draait, dan zouden we eigenlijk geen kans maken. We geloven echter dat alles mogelijk is, anders blijven we beter thuis. Vertrouwen is ook belangrijk en dat missen ze momenteel misschien wat. Ik houd daar echter geen rekening mee, ik ben 100% gefocust op ons eigen team en hoe we iets kunnen bereiken morgen."

"We komen met vertrouwen naar hier na de voorbije wedstrijden en dat geeft hoop om hier iets neer te zetten." - Jess Thorup

Hij lijkt daarbij niet van plan om de Gentse aanpak drastisch om te gooien: "Onze mindset is en blijft aanvallend, daar zijn we het best in en dat moeten we niet wijzigen. Let wel, morgen zullen we wellicht meer dan de helft van de wedstrijd de bal niet hebben, dus we zullen onze defensieve taken goed moeten verrichten. We komen met vertrouwen naar hier na de voorbije wedstrijden en dat geeft hoop om hier iets neer te zetten."

Vadis Odjidja

Voor het team van kapitein Vadis Odjidja wordt het een bijzondere match. Vadis zelf speelde met Olympiacos al eens tegen Juventus maar AS Roma heeft net dezelfde Italiaanse flair : “Deze match leeft, niet alleen bij ons maar ook bij de supporters. We polsten al eens bij Anderson Niangbo hoe het is om hier te spelen.”
Voor Niangbo is het Stadio Olimpico namelijk geen onbekende. Hij speelde er met Wolfsberger in de groepsfase van de Europa League. “Hij heeft goede herinneringen aan die match. Ze sleepten een gelijkspel uit de brand en hij gaf een assist. Logisch dat hij blij is hier terug te zijn (lacht). Wij gaan morgen (donderdag) uit van eigen sterkte en dat is offensief spelen. Met ons vertrouwen moeten we daarin slagen."

"We hebben veel vertrouwen geput uit ons seizoen tot nog toe. Morgen moeten we daar gebruik van maken. Wie weet kunnen we dan iets moois realiseren." - Vadis Odjidja

Bijna dag op dag, drie jaar geleden, versloegen we Tottenham in dezelfde fase van de Europa League. De zin om net als toen te verrassen, is aanwezig bij de kapitein: “We hebben veel vertrouwen geput uit ons seizoen tot nog toe. Morgen moeten we daar gebruik van maken. Wie weet kunnen we dan iets moois realiseren. Als je tegen een topploeg zoals AS Roma speelt ben je nederig. Zij zijn offensief heel sterk. We zullen dus goed gepositioneerd moeten staan om hun aanvallen op te vangen. De kleinste fout kan afgestraft worden. Onze concentratie moet 100% zijn vanaf minuut 1, maar dat zal geen probleem zijn.” 

Foto's: Belga Image

De laatste training in Stadio Olimpico