Welkom Jordan!

Welkom Jordan!

Jordan Botaka tekende zonet een 4-jarig contract bij KAA Gent. De 26-jarige Nederlander met Congolese roots komt over van STVV waar hij sinds 2017 actief was.

Jordan startte zijn carrière bij de jeugd van Sporting Lokeren en Club Brugge. In 2013 werd hij op jonge leeftijd uitgeleend aan het Portugese Belenenses. Twee jaar later trok hij naar de Eredivisie waar hij uitkwam voor Excelsior. Er volgden nog twee uitleenbeurten in de Championship bij respectievelijk Leeds en Charlton vooraleer hij definitief bij STVV tekende.

Bij STVV speelde hij in totaal 103 wedstrijden in de Jupiler Pro League waarin hij 16 goals maakte en 13 assists afleverde. In het seizoen 2018-2019 werd hij er zelfs kapitein. 

Zelf kijkt hij alvast uit om in het shirt van KAA Gent te spelen: “Ik ben heel positief ingesteld, zowel op als naast het veld en kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging. Als speler ben ik polyvalent. Ik speel doorgaans als linksbuiten maar kan ook in het middenveld en als rechtsachter goed uit de voeten. Mijn ambities bij de club? Vroeg in het seizoen ons kwalificeren voor de Champions League en uiteraard kampioen worden. Dat moeten we ambiëren!”

We heten Jordan Botaka van harte welkom bij onze club!