Sven Kums definitief terug

Sven Kums definitief terug

Vandaag werd een akkoord bereikt met RSC Anderlecht over de definitieve transfer van Sven Kums. Sven tekende vandaag een overeenkomst die hem aan de club bindt vanaf 1 juli 2020 tot 30 juni 2023.

Kums speelde dit seizoen al 24 wedstrijden en scoorde daarin 1 keer (in de competitiewedstrijd op Standard). Zijn eerste wedstrijd sinds zijn terugkeer was de kwalificatiewedstrijd voor de Europa League in en tegen Rijeka. Daarnaast speelde hij 16 wedstrijden in de Jupiler Pro League, 6 in de Europa League en 1 bekerwedstrijd. 

De oud-kapitein speelde tot nu toe in totaal 113 wedstrijden voor KAA Gent. Hij scoorde daarin 18 doelpunten en kwam tot 10 assists. Verder won de club in de eerste periode van Kums (2014 - 2016) de eerste Belgische landstitel uit de geschiedenis, pakte het de Belgische Supercup en kwalificeerden we ons, met Kums in een hoofdrol, voor de Round of 16 van de Champions League. Als kers op de taart werd de toenmalige kapitein ook nog eens verkozen in het UEFA Champions League Team of the Group Stage en won hij de Gouden Schoen

De hele club is verheugd dat Sven Kums nu definitief terug thuis is.