Jonathan David: contractverlenging tot 2022

Jonathan David tekende een contractverlenging die hem tot 2022 aan de club bindt. Zijn vorige contract liep tot 2019, met een optie voor een extra jaar. KAA Gent heeft nu, na zijn furieuze competitiestart met 5 doelpunten in 5 wedstrijden, zijn contract opengebroken om hem zo langer aan de club te binden.

Knaldebuut met 5 goals in 5 duels

David maakte zijn officiële debuut voor de Buffalo's op 4 augustus in de thuiswedstrijd tegen SV Zulte-Waregem. In de 77e minuut en bij een 0-1 tussenstand bracht Yves Vanderhaeghe hem in voor Roman Yaremchuk. In de 95e minuut van zijn debuutmatch maakte hij de gelijkmaker (1-1). Hij ging door op zijn elan door 5 dagen later in Polen, opnieuw als invaller, de winnende treffer te maken in de 85e minuut in de heenmatch van de 3e Europa League-voorronde tegen Jagiellonia Bialystok. Hij stond in Polen 21 minuten op het veld. Ook tegen Waasland-Beveren viel hij in en maakte in 19 minuten 2 doelpunten. Tot slot wist hij ook in de terugmatch tegen Jagiellonia beslissend te zijn door in de 89e minuut de beslissend 3-1 te scoren. Opnieuw slechts in een invalbeurt van 13 minuten. De wedstrijd van zondag laatstleden, in Eupen, was de eerste sinds zijn debuut dat hij niet tot scoren kwam. In totaal maakte Jonathan David, in 110 speelminuten reeds 5 doelpunten, waarvan 2 in de Europa League.