Välkommen Mikael Lustig!

Välkommen Mikael Lustig!

Mikael Lustig tekende vandaag een contract waardoor hij de komende 3 seizoenen voor de Buffalo’s uitkomt. Lustig is een 32-jarige Zweeds international die uitkomt als rechtsachter maar ook centraal uit de voeten kan. Hij komt over van Celtic Glasgow waar hij 7,5 seizoenen aan de slag was.

Hij begon zijn carrière bij de Zweedse derdeklasser Umeå FC waarna hij in 2008 de overstap maakte naar GIF Sundvall dat in de Zweedse eerste klasse uitkomt. Daar werd hij opgepikt door het Noorse Rosenborg BK waarna hij in 2012 vertrok naar Celtic Glasgow. Bij Celtic Glasgow trof hij 16 keer de netten en leverde 24 assists af. 

"Mikael heeft de winnaarsmentaliteit en de leiderschapskwaliteiten die onze ploeg, en zeker onze youngsters, nodig hebben.”

Sportief manager Peter Verbeke over onze nieuwe aanwinst: “Hoewel Mikael reeds 32 is, speelde hij de afgelopen seizoenen steeds meer dan 40 wedstrijden voor Celtic. Daarnaast is hij nog steeds vaste waarde bij de Zweedse nationale ploeg. Nog belangrijker is dat hij ons kon overtuigen van zijn enorme drive om ook na 8 opeenvolgende titels met Celtic voluit voor een nieuw project te willen gaan. Mikael heeft de winnaarsmentaliteit en de leiderschapskwaliteiten die onze ploeg, en zeker onze youngsters, nodig hebben.”

Europese ervaring

Doorheen zijn carrière heeft Mikael aan heel wat Europese campagnes kunnen deelnemen. Met 4 Champions League en 6 Europa League campagnes beschikt hij over heel wat ervaring. Zo stond hij vorig seizoen nog tegenover Anderlecht in de Champions League. Hij speelde  25 matchen op het kampioenenbal, 24 in de Europa League en 6 in de vroegere UEFA Cup. In totaal speelde Lustig reeds 105 Europese wedstrijden (kwalificatierondes inbegrepen).

75-voudig Zweeds international

Als Zweeds international verzamelde hij al maar liefst 75 caps. Hij wordt er gezien als een vaste waarde in het nationaal elftal. Vorig jaar verdedigde hij de Zweedse kleuren op de FIFA World Cup in Rusland. Zweden kwam uit in groep F en streed om een ticket naar de volgende ronde tegen Zuid-Korea, Duidsland, Mexico. Zweden won haar groep. In de Round of 16 kwamen ze uit tegen Zwitserland, ze wonnen met 1-0. In de kwartfinales moesten ze de duimen leggen tegen Engeland. Eerder was Lustig er ook bij op de EK's van 2012 en 2016. 

Overvolle prijzenkast 

Lustig verzamelde tot nog toe zo maar even 19 prijzen. Hij werd tussen 2011 en 2019 8 keer kampioen met Celtic en won er 4 bekers en 4 League Cups. Bij Rosenborg won hij twee landstitels (2009 en 2010) en de Supercup. 

Lustig zal, net zoals bij Celtic, met rugnummer 23 spelen. We heten hem van harte welkom bij de Buffalo's!