Buffalo's spelen gelijk in Lens

Buffalo's spelen gelijk in Lens

Speeldag 4 - Oefenwedstrijden 2020-2021 - 21-07-2020 om 00:00 u

Op de nationale feestdag trokken onze Buffalo's richting Lens voor een oefenpartij tegen de Franse promovendus. In het Stade Paul Guerre konden we starten aan onze derde oefenpartij van de voorbereiding.

Aan de aftrap zagen we meteen heel wat jonge gezichten. Zo mochten Samoise, Diedhiou, Oger en Idumbo van onze beloften minuten maken.

Elftal KAA Gent: Roef, Mohammadi, Cissé, Arslanagic, Botaka, Marreh, Parmentier, Oger, Samoise, Diedhiou, Idumbo.

In de eerste helft werd meteen duidelijk dat het een pittig duel ging worden. Op kansen was het even wachten maar duels en tackles werden niet gevreesd. Dit tekende zich ook op het scorebord. Lens opende de score na 18 minuten op penalty na een fout in de zestien van Oger. Sotoca stuurde Roef de verkeerde kant op en zette zo de Fransen op voorsprong (1-0)

Lang duurde het evenwel niet tot de bordjes gelijk hingen. Na dreiging in de zestien van Lens vond Botaka een Frans hand. De bal ging op de stip. Als kapitein van dienst nam Botaka zijn verantwoordelijkheid en schoot hij in één tijd de bal tegen de netten: 1-1

Vlak voor rust werd het nog even warm voor het doel van Roef. Marreh verloor de bal waardoor Roef moest uitpakken met de nodige redding. In de rebound stond Cissé op de juiste plek om de bal op de lijn te ontzetten. Na rust was het wachten op kansen maar veroverden onze Buffalo's het merendeel van het balbezit. Rond de 70ste minuut kwamen Plastun, Ngadeu, Kums, Mbayo, Owusu, Nurio, De Bruyn, Niangbo en Castro-Montes erin. Roef en Samoise bleven staan. Niangbo trof nog de paal maar de score bleef onveranderd. Een mooi resultaat met het oog op de volgende oefenwedstrijd tegen Olympique Lyonnais.