Dieumerci Ndongala tekent voor 4 seizoenen

Dieumerci Ndongala tekent voor 4 seizoenen

Zonet tekende Dieumerci Ndongala een contract dat hem voor 4 seizoenen aan KAA Gent bindt. De Belg van Congolese afkomst is een rechterflankaanvaller die de voorbije 2 seizoenen furore maakte bij Sporting Charleroi. Ndongala is een technisch vaardige en snelle speler met een goede voorzet. 

De 25-jarige Ndongala genoot zijn jeugdopleiding bij FC Brussels en Standard Luik maar brak er niet door. Hij maakte zijn professioneel debuut bij het Luxemburgse Jeunesse Esch waar zijn goede prestaties werden opgepikt door de Belgische derdeklasser La Louvière. Ook bij La Louvière presteert hij goed en wordt er opgemerkt door Sporting Charleroi.

Bij Charleroi groeit hij onder Felice Mazzu uit tot een sterkhouder die er mee voor zorgt dat de club zich in het seizoen 2014-2015 voor het eerst kwalificeert voor Play Off 1. In de play offs voor Europees voetbal tegen KV Mechelen scoort hij het beslissende doelpunt waarna Charleroi zich voor het eerst in 21 jaar gekwalificeerd weet voor Europees voetbal. Bij de Carolo's kwam Ndongala in 83 wedstrijden 13 keer tot scoren en gaf hij 11 assists.