Welcome back Laurent!

Welcome back Laurent!

Laurent Depoitre tekende vandaag een driejarig contract bij de Buffalo's! Hij heeft natuurlijk geen introductie nodig maar we vatten zijn carrière tot nog toe toch graag even samen.

Laurent startte zijn carrière in 2006 bij RFC Tournai, waarna hij in 2009 naar RRC Péruwelz verhuisde. Nadien volgden Eendracht Aalst en KV Oostende met wie hij kampioen speelde in de tweede klasse. In 2014 tekende Laurent voor KAA Gent.

Topschutter, kampioenenmaker en Rode Duivel

Hij groeide al snel uit tot een van de steunpilaren. In zijn eerste seizoen (2014-2015) scoorde hij 13 doelpunten en leverde hij 9 assists af. Hij werd topschutter van de club en had hierdoor een groot aandeel in het eerste kampioenschap in onze clubgeschiedenis! Hij eindigde in 2015 tweede in de verkiezing om de Gouden Schoen na Sven Kums. Op het einde van het seizoen mocht hij de Jean-Claude-Bouvy-Trofee in de lucht steken nadat hij door de supporters werd uitgeroepen tot meest verdienstelijke speler. Zijn prestaties gingen niet onopgemerkt voorbij. In oktober 2015 werd hij voor het eerst opgeroepen voor de Rode Duivels.

Supercup en smaakmaker Champions Leaguecampagne

Aan de start van het seizoen 2015-2016 scoorde hij het enige doelpunt in de wedstrijd om de Supercup tegen Club Brugge waardoor hij na het kampioenschap een tweede prijs aan zijn palmares mocht toevoegen. Hij werd in zijn tweede seizoen bij KAA Gent opnieuw topschutter. In totaal scoorde hij 14 doelpunten en gaf hij 5 assists. In hetzelfde seizoen startte de memorabele Champions Leaguecampagne. Laurent Depoitre scoorde er zijn eerste doelpunt in een thuiswedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg. 

Na twee succesvolle seizoenen bij KAA Gent koos hij in 2016 voor het Portugese FC Porto. Een seizoen later zette hij de stap richting de Premier League met promovendus Huddersfield Town

We zijn verheugd om onze tweevoudige topschutter, kampioenenmaker, Rode Duivel en smaakmaker in de Champions Leaguecampagne terug te mogen verwelkomen bij KAA Gent. Welcome back Lolo!