Kerstactie Pro League: steun Younited Belgium

Kerstactie Pro League: steun Younited Belgium

Ook tijdens deze Kerstperiode loopt de jaarlijkse Kerstactie van de Pro League en haar 26 clubs. Tot woensdag 30 december 21u kan er geboden kunnen worden op de ‘matchworn’ shirts van alle spelers uit de Jupiler Pro League. De opbrenst van de Kerstactie gaat naar Younited Belgium, de sociale partner van de Pro League.

Veiling

Tijdens de wedstrijd KV Kortrijk - KAA Gent van zaterdag 26 december spelen ook de KAA Gentspelers met het logo van Younited Belgium op de borst. Na het laatste fluitsignaal worden de shirts gesigneerd, opgehaald en (ongewassen, maar gedesinfecteerd) geveild.

Voor het organiseren van de veiling werkt de Pro League dit jaar opnieuw samen met MatchWornShirt. De shirts worden aangeboden op de website matchwornshirt.com. Daar zullen dan ook tal van andere “special items” te vinden zijn waarop geboden kan worden, zoals onder meer een dag achter de schermen bij een voetbalcommentator, een inspirerend gesprek met succescoach Roberto Martinez of gesigneerde shirts van Borussia Dortmund of VfL Wolfsburg. 

Verzendpartner DHL Express zal instaan voor een snelle en veilige levering van de shirts aan de hoogste bieders.

Steun aan sociale partner

De opbrengst van de Kerstactie gaat naar Younited Belgium, de sociale partner van de Pro League. Younited Belgium ondersteunt en begeleidt 28 Younited-teams, waaronder de Gentse Gantoise Plantrekkers.

De Gantoise Plantrekkers is een samenwerking tussende KAA Gent Foundation, de Stad Gent, OCMW Gent en CAW Oost-Vlaanderen. Onze Plantrekkers strijden tegen kwetsbaarheid op vlakken zoals huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede en verslaving. Ze vinden in hun team meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er ook een thuis.

Naar de veiling van de KAA Gentshirts