De Fietsambassade verwent fietsende Buffalo's

De Fietsambassade verwent fietsende Buffalo's

Wie donderdag de fiets reglementair plaatst op fietsenparking ISPC of in één van de stallingen voor het stadion krijgt van De Fietsambassade gratis lucht en vet!

Donderdag speelt KAA Gent om 19u de belangrijke Europese wedstrijd tegen AS Roma. De wedstrijd start om 19u. Doordat het wedstrijdverkeer zich vermengt met de avondspits, zijn rond de Ghelamco Arena verkeersmoeilijkheden te verwachten.

Gratis lucht en vet voor #VeloBuffalo

De fietsende Buffalo's spelen een belangrijke rol bij het ontwarren van de mobiliteitsknoop. Wie fietst heeft geen hinder van de verkeersdrukte en kan de fiets kwijt op verschillende plaatsen rond het stadion.

Donderdag staan tussen 17u30 en 19u medewerkers van De Fietsambassade op fietsenparking ISPC (naast ZwartWit) en aan de stallingen in de buurt van Ingang C. Daar worden je fietsbaden opgepompt en wordt je ketting gesmeerd. Deze dienstverlening wordt gratis aangeboden.

Er zijn bijna 3500 stallingen rond de Ghelamco Arena. Gebruik ze! Het stallen van je fiets buiten deze fietsenstallingen vormt vaak een belemmering voor de organisatie van de voetbalwedstrijd en voor veiligheids- en evacuatiewegen rond het stadion. KAA Gent behoudt zich dan ook het recht voor een verkeerd geplaatste fiets tijdelijk weg te nemen.

De Fietsambassade

De Fietsambassade Gent vzw stimuleert en faciliteert het gebruik van de fiets als duurzaam vervoersmiddel in Gent via een herkenbare, kwaliteitsvolle, innovatieve en toegankelijke dienstverlening. De organisatie bevordert de overstap naar een betere en duurzame mobiliteit in Gent en bouwt Gent uit tot een toonaangevende fietsstad in Europa.