KAA Gent speelt gelijk tegen Willem II

Speeldag 10 - Oefenwedstrijden 2020-2021 - 25-08-2020 om 16:00 u

Op dinsdag 25 augustus speelde KAA Gent een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Nederlandse Willem II. De noorderburen uit Tilburg zakten af naar het oefencomplex in Oostakker en zorgden voor een aangename oefenpartij.

De Buffalo's traden aan met Kvilitaia als diepe spits en Mbayo en Niangbo als rechter- en linkerwingers. Chakvetadze startte als meest aanvallende middenvelder met Marreh en Parmentier achter hem. Fortuna maakte op zijn vertrouwde positie dan weer voor het eerst minuten in de verdediging na een knieletsel. Mohammadi startte als rechtsback en centraal in de verdediging stonden Godeau en Arslanagic. Coosemans stond in doel.

De Buffalo's schoten het best uit de startblokken en na 12 minuten scoorde Chakvetadze de 1-0. Hij zette zelf de actie op, zocht de één-twee met Mbayo, kreeg de bal terug en maakte het mooi af.

Gaandeweg kwam Willem II meer in de wedstrijd en zeven minuten na de Gentse voorsprong trapte Mike Trésor een vrije trap op de paal. De Gentse defensie kwam in de eerste helft niet meer in noemenswaardige problemen.

In de 51e minuut kon de ingevallen Wriedt de Tilburgers wel op gelijke stand brengen (1-1). Willem II kwam meer opzetten en creëerde meer gevaar in de tweede helft. Na 60 minuten zat de parij voor Fortuna en Chakvetadze erop. Ze werden vervangen door Dejaegere en Samoise. Samoise nam de plaats van Chakvetadze over, Dejaegere die van Parmentier. Parmentier ging vervolgens op rechtsback spelen en Mohammadi links. Even later bracht Willem II heel wat jonkies op het veld. Aan Gentse kant kwamen ook Van Daele, De Schepper, Cissé en Diedhiou op het veld in de plaats van Marreh, Parmentier, Godeau en Kvilitaia. Diedhiou nam de plaats van Niangbo op links over en die laatste ging vervolgens als diepste spits spelen.

Tien minuten voor affluiten werd het nog gevaarlijk. Spieringhs kon vrij koppen richting doel maar trof hierbij de deklat. Het was echter niet lang wachten op een antwoord uit Gentse hoek. Van Daele dribbelde zich een weg vanuit het middenveld richting doel maar besloot uiteindelijk nipt naast. De laatste actie staat op naam van Mbayo. De jonge Belg ging met de bal aan de haal vanuit het middenveld en baande zich een weg naar de zestien. Zijn schot was iets te centraal en dus makkelijk op te vangen door de Tilburgse doelman.