Thank you Nana

Thank you Nana

Nana Asare verlaat KAA Gent in onderling overleg na 7 seizoenen en 272 matchen voor de Buffalo's. Asare tekende in 2013 een contract bij de Buffalo's nadat hij zijn eerste stappen zette in het profvoetbal bij Feyenoord, Antwerp en KV Mechelen. Al snel groeide hij uit tot een baken van rust in de ploeg. In seizoen 2014-2015 veroverde hij mee als basisspeler de allereerste titel voor KAA Gent. Nadien speelde hij mee in de schitterende Champions League- en Europa League-campagnes in de daaropvolgende seizoenen. 

Van basisspeler tot kapitein tot meest ervaren Buffalo in Europa

Asare maakte zijn debuut voor de Buffalo's op 27 juli 2013 tegen Waasland-Beveren. Het Gentse seizoen 2013-2014 was niet om over naar huis te schrijven maar Nana Asare toonde zich wel direct één van de sterkhouders. Sinds zijn debuut was hij niet meer weg te denken uit het team. In 2015 veroverde hij mee de eerste titel voor de club en nadien volgden geweldige Europese campagnes met de Champions League in 2015-2016 en de Europe League campagnes de jaren daarop. Vanaf seizoen 2016-2017 voerde hij drie seizoenen lang de Gentse troepen aan als kapitein. Bovendien is Asare de Buffalo met de meeste speelminuten ooit in Europa. Hij speelde in totaal 32 wedstrijden, goed voor 2824 minuten op het Europese voetbaltoneel. Nana Asare blijft van alle kampioenenmakers die hier nog waren, trouwens de enige die zijn contract tekende in het oude Ottenstadion. 

7 seizoenen, 272 wedstrijden, Belgisch Kampioen en  Supercupwinnaar

Nana Asares naam zal voor altijd verbonden zijn met een prachtige periode in de Gentse voetbalgeschiedenis. Hij veroverde mee de eerste historische titel, de eerste Belgische Supercup en was onbetwiste basisspeler in het kampioenenjaar, Champions League campagne en enkele schitterende Europese campagnes. Nana Asare speelde 272 wedstrijden bij de Buffalo's: 

  • 215 in de Jupiler Pro league, waarvan 42 in play-off 1 en 6 in play off 2.
  • 32 Europese matchen: 8 in de Champions League, 11 in de Europa League en 13 in de Europa Leaguevoorrondes.
  • 24 matchen in de Beker van België
  • 1 wedstrijd in de Belgische Supercup

Stil leiderschap 

Nana Asare was het prototype van de stille leider. Iemand die niet met woorden leiding gaf, maar zijn daden voor zich liet spreken. Ook voor de jonge Afrikaanse spelers in de kleedkamer was hij belangrijk als raadgever en klankbord. Zelf liet hij zich leiden door zijn geloof. Bij Nana lag voor elke wedstrijd, naast de kapiteinsband, ook zijn Bijbel op zijn wedstrijdshirt.

Gezien zijn fantastische staat van dienst, zijn jarenlange inzet en zijn successen bij de club, zal Nana uiteraard ook gehuldigd worden bij één van de komende wedstrijden. 

In naam van de hele club en alle supporters: Nana, all the best for the future and thank you for your incredible service!