Gentse internationals in actie

Gentse internationals in actie

Tijdens de interlandbreak voor de EK- en CONCACAF-kwalificatiecampagnes kwamen opnieuw een aantal Buffalo's in actie. Yaremchuk en Bezus namen een uitstekende start met Oekraïne, Kvilitaia maakte deugddoende speelminuten bij Georgië en David speelde zich andermaal in de kijker bij Canada met een doelpunt en een assist. Sigurd Rosted en Alexander Sørloth kwamen tegen ex-wereld en -Europees kampioen Spanje niet in actie maar krijgen vanavond nog een herkansing tegen Zweden. Ook Kvilitaia komt vanavond in Dublin mogelijk nog een tweede keer in actie tegen Ierland. 


Alle groepen van de EURO 2020-kwalificatiecampagne

foto's: Belga Image

Roman Yaremchuk & Roman Bezus (Oekraïne)

In groep B van de EK-kwalificaties werkte Oekraïne zijn eerste twee wedstrijden buitenshuis af. Roman Yaremchuk en Roman Bezus mochten meteen op bezoek bij regerend Europees kampioen Portugal en sleepten er een knappe 0-0 uit de brand. Yaremchuk startte in de basis en werd een kwartier voor tijd vervangen, Bezus keek toe vanop de bank. Maandagavond waren de rollen omgekeerd in en tegen Luxemburg: nu kreeg Bezus een basisplaats. Hij werd in de 64ste minuut vervangen door Yaremchuk en die maakte mee hoe Oekraïne in de 93ste minuut nog de overwinning binnenhaalde (1-2). Met 4 op 6 staat Oekraïne aan de leiding in groep B

Sigurd Rosted & Alexander Sørloth (Noorwegen)

In de zware groep F van de EK-kwalificaties begon Noorwegen met een aartsmoeilijke verplaatsing naar Spanje. Sigurd Rosted en Alexander Sorloth, die net als in januari op stage verbleven in het Oliva Nova Beach & Golf Hotel, zagen vanop de bank hoe hun landgenoten in Valencia lang overeind bleven tegen de dominante Spanjaarden en in de 65ste minuut zelfs de gelijkmaker scoorden. Uiteindelijk legde de onvermijdelijke Sergio Ramos in de 71e minuut de 2-1 eindstand vast. Vanavond spelen de Noren in Oslo nog een Scandinavisch onderonsje tegen WK-kwartfinalist Zweden. 

Dinsdagavond: Noorwegen - Zweden (20u45)

Giorgi Kvilitaia (Georgië)

In groep D van de EK-kwalificaties kreeg Georgië Zwitserland over de vloer. Giorgi Kvilitaia (hieronder in duel met Manuel Akanji van Borussia Dortmund) kwam aan de aftrap, maar kon niet voorkomen dat de Zwitsers met 0-2 wonnen. Na 74 minuten werd hij vervangen. De spelers en toeschouwers werd tijdens de match nog opgeschrikt door een incident waarbij Fabian Schär na een kopduel in zijn eigen zestien het bewustzijn verloor, zijn tong inslikte en daardoor dreigde te stikken. Gelukkig schoot Kvilitaia's ploegmaat Jano Ananidze de Zwitser te hulp en werd zo erger voorkomen.

Dinsdagavond: Ierland - Georgië (20u45)

Jonathan David (Canada)

De langste interlandtrip was voorbehouden voor Jonathan David, die zich met Canada wist te kwalificeren voor de Concacaf Gold Cup. Dat gebeurde met een duidelijke 4-1 zege tegen Frans-Guyana. David speelde de volledige wedstrijd en liet zich opnieuw opmerken met 1 goal en 1 assist (zie video hieronder). Daarmee zit hij nu al aan vier doelpunten en 3 assists in vier wedstrijden voor Canada, straffe cijfers voor een 19-jarige. David werd dan ook terecht verkozen tot Man van de Match.