Emilio Ferrera wordt Head of Football Formation KAA Gent

Emilio Ferrera wordt Head of Football Formation KAA Gent

Vandaag werd op een persconferentie Emilio Ferrera officieel voorgesteld. Hij wordt bij KAA Gent Head of Football Formation. Ferrera wordt dus niet alleen beloftentrainer maar is ook de verantwoordelijke voor de jeugdopleiding vanaf de U16 en zal op die manier tevens als link fungeren tussen de jeugdwerking (en dan specifiek het beloftenelftal) en de A-kern. 

"Als een club waar je altijd bewonderend naar hebt gekeken komt aankloppen, twijfel je geen seconde. Ik ben blij en vereerd hier te zijn. Er is hier een enorm potentieel en dan spreek ik niet alleen over het aanwezige talent maar ook over de ongelofelijke faciliteiten. Het lijkt wel Disneyland. Ik denk dat ik me dan ook ongelofelijk ga kunnen uitleven." - Emilio Ferrera

Bekijk hieronder de persconferentie over de aantstelling van Emilio Ferrera en de vernieuwe structuur in de jeugdwerking en A-kern.

  • Verwelkoming Emilio Ferrera
  • Uiteenzetting nieuwe sportieve structuur jeugd en A-kern door Michel Louwagie (vanaf 2:38 tot 8:24) )
  • Aankondiging transfer Julien De Sart (vanaf 8:25 tot 9:14 )
  • Uiteenzetting Emilio Ferrera (vanaf 9:28)
  • Vragen pers (vanaf 11:08)
  • Nieuwe rol COO Sebastien Ronse (vanaf 27:38)

Ferrera is een zeer ervaren coach die geroemd wordt om zijn tactische kennis. Hij was aan de slag bij topclubs in binnen-en buitenland. Zijn laatste succes was de promotie van Seraing dat hij na meer 2 decennia afwezigheid op het hoogste niveau terug naar 1A bracht na het succesvol afronden van de barragewedstrijden tegen Waasland-Beveren. 

Een ander kennisdomein van Ferrera is het opleiden van jeugdspelers. Zo was hij eerder al aan de slag bij RSC Anderlecht waar hij de gehele jeugdwerking superviseerde met als doel de overgang en integratie van beloftevolle jeugdspelers naar de A-kern vlotter te doen verlopen. In die hoedanigheid werkte hij ook voor het eerst samen met Hein Vanhaezebrouck.

Wij heten Emilio Ferrera van harte welkom en wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie!