Advies Vlaams Ministerie van Sport

Advies Vlaams Ministerie van Sport

In aanloop naar de Nationale Veiligheidsraad van vandaag, trad de Vlaamse sportwereld dit weekend in overleg met Vlaams minister voor Onderwijs en Sport Ben Weyts. Doel: een advies voor de Nationale Veiligheidsraad opstellen om het veilig te sporten te garanderen op een moment dat de coronabesmettingen in Vlaanderen terug snel oplopen. 

Concreet beslisten de Vlaamse Sportfederatie, het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid (ISB), Gezond Sporten Vlaanderen, de Vereniging voor Sport en Keuringsartsen en Sport Vlaanderen samen met Vlaams minister van Sport Ben Weyts volgende zaken:

Update 28/07/20: De Raad van Bestuur van de Pro League besliste unaniem dat de start van het seizoen 2020-2021 achter gesloten deuren zal plaatsvinden.

  1. alle sportactiviteiten en -wedstrijden vanaf maandag 27/7/2020 alleen kunnen plaats vinden met gesloten deuren, zonder publiek en dit zowel voor de professionele als amateursectoren.
     
  2. alle organisatoren van indoor sportactiviteiten worden opgeroepen om maximaal mogelijk sportactiviteiten outdoor te organiseren en zoals steeds de afstandsregels, conform de opgestelde protocollen, te respecteren.
     
  3. een draaiboek ‘code Oranje’ werd uitgewerkt dat op elk moment in werking gesteld kan worden. Dit scenario omvat o.a. de stopzetting van alle sportactiviteiten indoor en outdoor met fysiek contact, afstandsregels tussen sporters onderling en tussen sporters en begeleiders (minimaal 1,5 meter) behalve voor kinderen tot en met 12 jaar, geen competitiesport waar fysiek contact niet vermeden kan worden enz.. Wekelijks wordt samengezeten om de vinger aan de pols te houden en desgevallend snel te schakelen en extra maatregelen te nemen.

KAA Gent neemt akte van deze beslissing en hoopt dat we met zijn allen de tweede golf van besmettingen snel kunnen terugdringen. Wees verantwoordelijk, respecteer de maatregelen en steun elkaar. 

We delen nog eens onze opstelling voor de komende tijd: