Welkom Sinan!

Welkom Sinan!

Sinan Bolat is de nieuwste aanwinst van KAA Gent. De Belgische doelman met Turkse roots tekende een contract van 2 seizoenen.

Bolat brengt heel wat ervaring met zich mee. De 31-jarige doelman speelde al meer dan 200 wedstrijden in de Jupiler Pro League, en 32 Europese wedstrijden (10 in de Champions League (waarvan 3 voorrondewedstrijden) en 22 in de Europa League (waarvan 4 in de voorrondes). Hij startte zijn carrière bij KRC Genk. Nadien volgden Standard, Porto en uitleenbeurten naar Kayserispor, Galatasary, Club Brugge, Nacional en Arouca. In 2017 maakte hij definitief de overstap naar Royal Antwerp. 

Bolat werd twee maal kampioen van België en won één maal de Beker van België. Hij won met Galatasaray ook de titel en de beker in Turkije. In het seizoen 2008-2009 werd hij kampioen met Standard onder Laszlo Bölöni en plaatse zich zo voor de Champions League. In de wedstrijd tegen AZ kopte Bolat in de 95ste minuut de gelijkmaker op het bord en verzekerde de ploeg zo van de derde plaats in de poule.

We heten Sinan Bolat van harte welkom bij KAA Gent.