Football for all: iedereen anders, allemaal Buffalo!

Football for all: iedereen anders, allemaal Buffalo!

De 28ste speeldag staat in het teken van diversiteit. In samenwerking met alle clubs organiseert de Pro League de Football for all-campagne. Een actieweekend rond respect voor diversiteit en verdraagzaamheid op en rond onze velden.

Allemaal Buffalo

KAA Gent draagt diversiteit en respect hoog in het vaandel. KAA Gent en de KAA Gent Foundation werken al jaren actief rond thema’s als holebi-acceptatie, anti-racisme, toegankelijkheid, verdraagzaamheid en non-discriminatie.

De KAA Gent-familie is zo divers als onze samenleving zelf. KAA Gent en haar KAA Gent Foundation benaderen de diversiteit in de samenleving als een verrijking. Onze supporters en spelerskern zijn een uitstekend voorbeeld van hoe we allemaal samen, ondanks onze verschillen, hetzelfde sportieve doel nastreven.

Voetbal is er voor iedereen

Om deze waarden kracht bij te zetten, gaat het Belgisch voetbal dit weekend getooid in de regenboogkleuren, symbool voor diversiteit. De kapiteins uit zowel de Jupiler Pro League als de Proximus League zullen de wedstrijd van de 28ste speeldag afwerken met een regenboog-kapiteinsband. Ook de cornervlaggen in beide professionele competities zullen regenboogvlaggen zijn. De Pro League trekt hiermee de Football for All-campagne op gang, die in de maand maart ook bij de KBVB, Voetbal Vlaanderen en de lokale clubs wordt gehouden.

Elk Talent Telt

Ook de Gentse voetbalclubs met jeugdvoetbal dragen de Football for All-gedachte hoog in het vaandel. Respect en aandacht voor diversiteit maakt deel uit van het Elk Talent Telt-Charter dat door alle Gentse clubs werd onderschreven. In het weekend van 28 en 29 maart zullen de Gentse Elk Talent Telt clubs de Football for All-campagne steunen tijdens een Gents actieweekend.

Allemaal Gent

In dezelfde geest werkt de KAA Gent Foundation in tal van sociaal-sportieve acties en projecten rond dezelfde thema's met Gentenaars, gericht op het versterken van de diverse Gentse samenleving. Want wij zijn KAA Gent, wij zijn meer dan voetbal.

(Campagnebeeld 2019)