Welkom Jan Van den Bergh

Welkom Jan Van den Bergh

Vandaag werd Jan Van den Bergh voorgesteld in de Ghelamco Arena. Van den Bergh is een 24 jarige, linksvoetige centrale verdediger die de voorbije 3 seizoenen uitkwam voor Beerschot-Wilrijk. Hij wordt transfervrij overgenomen.

Van den Bergh startte zijn voetbalcarière bij de jeugd van KVC Westerlo en verruilde zijn jeugdclub in 2014 voor KSK Heist dat toen in de Proximus League (het huidige 1B) uitkwam. Hij speelde er 2 seizoenen, kwam er tot 54 wedstrijden (3 doelpunten) en speelde zich zo in de kijker van het toen nog in Eerste Amateur spelende Beerschot-Wilrijk. In 2016-2017 maakte hij de overstap naar Beerschot. Bij het stamnummer 13 speelde hij zich dat seizoen snel in de ploeg en Beerschot (onder leiding van Marc Brys) steeg op het einde van het seizoen als kampioen naar 1B. Daar speelde hij de voorbije 2 seizoenen tweemaal voor promotie naar 1A; tegen Cercle in 2017-2018 en tegen KV Mechelen in 2018-2019. Het voorbije seizoen kwam hij met Beerschot ook uit tegen de Buffalo's in de achtste finales van Croky Cup. Van den Bergh speelde in totaal 96 duels voor Beerschot-Wilrijk en kwam daarin 7 keer tot scoren. De promotie met Beerschot werd dan wel gemist, maar via zijn transfer komt hij dus toch nog in eerste klasse terecht.  

Algemeen manager Michel Louwagie en sportief manager Peter Verbeke lieten hun licht schijnen over de nieuwste aanwist van de Buffalo's. Ook Van den Bergh zelf nam het woord.

Louwagie: "Openbaring in de beker"

Michel Louwagie: "Peter zette ons al voor de wedstrijd tegen Beerschot op het spoor van Van den Bergh. Die bekermatch was dan ook een goed moment om met onze eigen ogen te zien hoe goed hij was. Ik herinner me dat hij tegen Yaremchuk stond, die toch niet traag is en dat hij dat goed deed. Na die match zijn we Jan intensiever gaan volgen en kort daarna besloten we hem een contract te geven. Zijn carrière steekt ook goed in elkaar, hij bouwde stelselmatig op: Westerlo, dan Heist en tot slot onbetwist titularis bij Beerschot-Wilrijk. Via via hoorden we ook heel positieve commentaren over zijn mentaliteit. Iets wat ons veel vertrouwen gaf."

Peter Verbeke: "Kan mooie transfer worden"

Peter Verbeke: "Jan is een linksvoetige centrale verdediger, Belg bovendien. Dat is een profiel dat je niet makkelijk vindt. Hij heeft niet die pure kracht maar legt wel steeds veel agressiviteit in de duels. Hij is snel en wendbaar en kan uit de voeten in zowel een vier- als een driemansdefensie. Verder is hij goed aan de bal en durft hij te infiltreren. Wat mij betreft past hij dus perfect in het dominante voetbal dat we willen brengen. Hij zet pas laat de stap naar de top maar is steeds progressief gegroeid en ik ben ervan overtuigd dat hij ook bij ons nog een grote stap kan zetten. Jan kan nog veel mensen verrassen. Ik hoop dat we er een mooie en verrassende transfer van kunnen maken."

Jan Van den Bergh: "Niets mooier als voor een G5-ploeg spelen"

Van den Bergh: "Het is een heel mooie dag voor mij. Als voetballer is er niets mooier dan voor een G5-ploeg te kunnen tekenen. En zeker Gent is een club die de laatste jaren echt enorme stappen heeft gezet. Ik ben een beetje een laatbloeier dat klopt, ik heb wat meer tijd nodig gehad om mij te ontwikkelen als voetballer. Maar dit is de ideale stap om mezelf nog meer te verbeteren. Hier stopt het niet. Ik kan en moet nog bepaalde punten verbeteren, maar ik vind hier de ideale omstandigheden om dat te doen. Ik heb de voorbije maanden alle matchen van de ploeg gezien om zo sneller de coach, het systeem en mijn medespelers te leren kennen. Dat was echt prioritair voor mij. Net zoals bij mijn vorige ploegen kom ik hier toe als een onbekende die alles nog moet bewijzen en dat wil ik ook doen. Ik wil mij bewijzen tegenover de coach en het bestuur en zo het vertrouwen dat ze in mij getoond hebben omzetten in goeie prestaties zodat dit een win-win-situatie voor iedereen wordt."