Gent helpt: inzameling digitale toestellen.

Gent helpt: inzameling digitale toestellen.

Heb jij nog een bruikbaar digitaal toestel dat je wil schenken aan een Gentse medeburger? Of heb je nood aan een digitaal toestel?

Nu iedereen thuis moet blijven wordt de digitale ongelijkheid nog veel duidelijker. Niet iedereen heeft een digitaal toestel. Heb jij nog een bruikbare computer, laptop, tablet of smartphone of gsm die je wil schenken aan een Gentse medeburger? Breng het toestel binnen op een van de vijf inzamelpunten in Gent. Jouw toestel komt terecht bij een medeburger die zelf niet over een digitaal toestel beschikt.

Het Gents Solidariteitsfonds, Repair café Gent en Stad Gent slaan de handen in elkaar om dit te realiseren.

Praktische info

Ik wil een toestel schenken

 1. Surf naar de website van het Gentse Solidariteitsfonds
 2. Vul het formulier in om te melden dat je een toestel wil schenken.
 3. Breng je toestel naar een van de vijf inzamelpunten
  • Buurtcentrum De Vaart, Emiel Hullebroeckplein 1, 9050 Gentbrugge. Van maandag t.e.m zondag van 17.30 uur tot 19.30 uur
  • Open Huis Botermarkt, Hundelgemsesteenweg 2A, 9050 Ledeberg. Elke woensdag van 12 tot 13 uur
  • Open Huis Watersportbaan, Verenigde Natieslaan 2, 9000 Gent. Elke maandag en woensdag van 18 tot 19 uur (niet op de tweede maandag van de maand)
  • Buurtcentrum Sluizeken, Godshuishammeke 20, 9000 Gent. Elke donderdag van 18 tot 19 uur
  • De Rode Lotus, Meibloemstraat 18, 9000 Gent. Van maandag tot vrijdag na telefonisch contact (0479 79 89 69) 
 4. Jouw toestel wordt nagekeken en bruikbaar gemaakt door vrijwilligers van Repair Café Gent.
 5. OCMW-medewerkers, het Gentse Solidariteitsfonds en Buurtwerkers zorgen ervoor dat de toestellen bij de juiste burgers terecht komen.

Ik heb nood aan een digitaal toestel

 1. Surf naar de website van het Gents Solidariteitsfonds
 2. Vul het formulier in om aan te geven dat je een toestel wil krijgen. Organisaties kunnen ook een aanvraag indienen voor meerdere toestellen voor hun doelgroep.
 3. We contacteren jou persoonlijk als er een toestel beschikbaar is. Het invullen van dit formulier is geen garantie dat je effectief een toestel kan krijgen. We hopen van harte voor jou een geschikt toestel te vinden.

Dringende digitale noden?

Momenteel zijn alle Gentse Digipunten gesloten. Mensen met een hoogdringende digitale nood kunnen (bij voorkeur telefonisch) contact opnemen met het onthaal van de Welzijnsbureaus van OCMW Gent. Ook mensen die geen cliënt zijn bij OCMW kunnen zich tot het onthaal wenden. Opgelet, dit is enkel voor écht dringende digitale noden die gekoppeld zijn aan een hulpvraag. Vragen die kunnen wachten tot na het opheffen van de Corona-maatregelen worden niet behandeld. Jongeren kunnen voor administratieve ondersteuning ook terecht in het loket Jeugd in het Huis van de Mensenrechten

Hulp nodig bij digitale vragen?

Bij BEEGO geven hogeschoolstudenten momenteel gratis telefonische hulp bij digitale vragen. Hulpvragers maken bij voorkeur een afspraak via www.beego.be of telefonisch via 078 485 400. Op https://e-inclusie.be/handleidingen vind je eenvoudige handleidingen en tips over digitale onderwerpen.

Dit is een initiatief van het Gentse Solidariteitsfonds, Repair café Gent en de Stad Gent.