Vlotte oefenzege tegen FC Metz

De Buffalo's boekten vandaag opnieuw een oefenzege. In hun vijfde voorbereidingswedstrijd op het nieuwe seizoen ging deze keer het Franse FC Metz vlot voor de bijl met 0-3. Bij de Franse tegenstander trad ook Dylan Bronn aan. De ex-Buffalo en winnaar van de Trofee Jean-Claude Bouvy van het seizoen 2018-2019 schopte het in 1 seizoen tijd zelfs tot aanvoerder bij 'Les Grenats'.

Onze blauw-witten hadden het nooit echt moeilijk tegen FC Metz. Na 21 minuten prijkte zelfs al een geruststellende 2-0 voorsprong op het bord. Na 13 en 21 minuten van de eerste helft had een wederoptredende Roman Yaremchuk immers al 2 keer raak geschoten. De eerste kwam er na een hoekschop afgedwongen door een schot voorlangs van Laurent Depoitre (ook voor het eerst terug aan de aftrap). In het geharrewar voor doel reageerde Yaremchuk sneller dan de rest en trapte de openingsgoal tegen de touwen. 8 minuten later legde aanvoerder Vadis Odjidja de bal voor de voeten van de Oekraïnse sluipschutter en trof Roman voor de tweede keer raak met een hard en zuiver schot. Jess Thorup trad in de eerste helft aan met: Roef, Fortuna, Ngadeu, Arslanagic, Castro-Montes, Owusu, Odjija, Kums, Bezus, Yaremchuk en Depoitre.

Na rust volgden 5 wissels. Kaminski, Mohammadi, De Bruyn, Mbayo, en Kvilitaia, kwamen Roef, Fortuna, Bezus, Yaremchuk en Depoitre vervangen. In de 6Oe minuut volgden opnieuw 5 wissels en maakte ook Duits jeugdinternational Niklas Dorsch zijn debuut.

Behalve Dorsch kwamen ook Plastun, Godeau, Botaka en Marreh erin, zij vervingen Ngadeu, Arslanagic, Castro-Montes, Kums en Odjidja. Dorsch toonde meteen aan een meerwaarde te zijn door de Metzspelers direct op te jagen, de bal te veroveren en een tegenaanval op te zetten. Nog geen 4 minuten na zijn invalbeurt lag hij bovendien aan de basis van het derde Gentse doelpunt. Na een door de Duitser haarfijn aangesneden corner kopte Plastun immers de 0-3 binnen via de linkerpaal. Over en uit voor FC Metz. Ook Mathéo Parmentier (80') viel in de slotfase nog in maar aan de score veranderde dat niets meer.

Na de wedstrijd interviewden we kort nog even Dylan Bronn die vond dat het team een enorme progressie heeft geboekt onder hoofdcoach Jess Thorup.