Challenge accepted!

Challenge accepted!

Met materiaal van Ivago en de hulp van vzw DOKano trokken onze Buffalo's erop uit in Gent om plastic te verzamelen langs het water. Hiermee gingen ze de uitdaging van burgemeester Mathias De Clercq aan: ruim op 10 minuten zoveel mogelijk afval uit en langs het water. Als echte sportlui maakte de spelerskern er 60 minuten van. Bekijk hieronder het videoverslag van de challenge.

Elk jaar belandt 8 miljard kilo plastic in de oceaan. 80% van deze vervuiling komt via rivieren in onze oceanen terecht. River Cleanup streeft ernaar om het plastic te stoppen voordat het daar ooit aankomt.

Wereldwijd probleem

Plasticvervuiling is een wereldwijd probleem. Door de coronacrisis is plasticvervuiling zelfs naar ongekende hoogten gestuwd. Denk maar aan het plastic van maskers en handschoenen, flessen en voedselverpakkingen die achterblijven na een wandeling of fietstocht. Heel wat afval komt in onze rivieren terecht en net dat wil River Cleanup en vzw DOKano vermijden. In Gent werd er vorig jaar bijvoorbeeld 40 ton afval uit het water gehaald. Net daarom is de River Cleanup Challenge een welgekomen initiatief om iedereen aan het opruimen en denken te zetten.
 

VZW DOKano

Voor Gentse vzw DOKano is het geen eenmalige activiteit. Als vzw met een hart voor natuur willen ze bijdragen aan gedragsverandering, de ontwikkeling van duurzame steden en het behalen van de klimaatdoelstellingen. Daarom zetten ze samen met Ivago in om de waterkwaliteit van de Gentse wateren te verbeteren. Elk weekend tijdens het vaarseizoen trekken ze er met kano's op uit om de Gentse wateren van afval te zuiveren. Iedereen die wil, kan meedoen, al dan niet in groep.

Neem een kijkje op de site van DOKano

Bewustzijn creëren

Afval ruimen is een belangrijk onderdeel van de River Cleanup Challenge, maar het voornaamste doel is mensen bewust te maken van de plasticvervuiling.

KAA Gent draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom aanvaardde de Gentse spelersgroep de challenge en namen ze de buurt rond het Buffalo Talent Center onder handen.

Bij deze dagen wij Gantoise Hockey  uit om net als de Buffalo's de challenge aan te gaan. Veel succes!