Bedankt Thibault!

Bedankt Thibault!

Thibault De Smet bereikte deze week een akkoord met Sint-Truiden en zet vanaf heden zijn carrière verder bij de Kanaries.

 Samen met Louis Verstraete maakte De Smet de sprong van de beloften naar het A-team tijdens het seizoen 2016-2017. Na de winterstage bleven ze bij de A-kern. De linkerflankverdediger debuteerde tijdens het seizoen '16-'17 in een thuiswedstrijd tegen KRC Genk op 27 december 2016 en kwam dat seizoen nog 4 keer in actie, waaronder tijdens zijn debuut in de Europa League in de achtste finale, opnieuw tegen KRC Genk. Een seizoen later kwam hij enkel tijdens de bekermatch op ASV Geel in actie. Hij haalde wel 17 keer de wedstrijdselectie maar maakte geen minuten meer.

Vorig seizoen was het meest actieve in dienst van KAA Gent: De Smet kwam 28 keer in de wedstrijdselectie voor en speelde uiteindelijk in 6 wedstrijden. Hét hoogtepunt van zijn carrière bij de Buffalo's was ongetwijfeld zijn magistrale doelpunt op KV Kortrijk vorig seizoen toen hij met een heerlijke knal de Buffalo's de overwinning schonk op een belangrijk moment. 

De club wenst Thibault te bedanken voor zijn voorbeeldige inzet en mentaliteit de voorbije seizoenen en wenst hem veel succes bij STVV. Tot binnenkort Thibus!