Thorup: "Europees zo ver mogelijk geraken"

Na de loting van de poulefases van de UEFA Europa League stond Jess Thorup de pers te woord. Hij blikte vooruit naar de thuismatch tegen Cercle Brugge op zondag en reflecteerde al eens kort over de drie ploegen die we binnenkort ontmoeten in Europa: Vfl Wolfsburg, AS Saint-Etienne en FC Olexsandria.

Jess Thorup: "Na een korte nacht zijn we terug in België. Slapen was niet evident. Je zit vol adrenaline en je herbeleeft alles opnieuw. Fantastisch gevoel maar je denkt ook al verder. Wie zouden we loten, hoe pakken we het aan, ...? Van slapen kwam er dus niet veel in huis maar moe zijn we niet. Dit moment gaat me lang bijblijven. We hebben nu iets om naar uit te kijken en zijn klaar om een nieuwe stap te zetten met dit team."

Jess Thorup: "We hebben onze eerste doelstelling gehaald door ons te kwalificeren maar dat wil niet zeggen dat we nu achterover leunen"

"We hebben onze eerste doelstelling gehaald door ons te kwalificeren maar dat wil niet zeggen dat we nu achterover leunen. Integendeel, we hebben ambitie. We willen zo ver mogelijk geraken in Europa. Waar dat zal zijn, zien we wel."

De loting vond daags na de kwalificatie al plaats. Thorup gaf al een eerste indruk over Group I waarin de Buffalo's geloot zijn: "We spelen tegen Vfl Wolfsburg, een sterk team uit de Bundesliga. Daarnaast ontmoeten we ook AS Saint-Etienne, een Franse klepper. Beide clubs hebben een sterke ploeg waaraan wij ons nu mogen meten in deze campagne. Makkelijke matchen bestaan er niet in de UEFA Europa League. Olexandria oogt misschien wel als de kleinste club maar zij zijn de verrassing in deze groep. Het is een onbekend team maar ik weet dat ze sterk zijn.

De euforie was groot na het laatste fluitsignaal in Rijeka maar zondag volgt al de volgende match. Thorup: "De match zondag tegen Cercle Brugge zal er snel zijn. Onze focus ligt nu daarop. Thuis hebben we een vlekkeloos parcours afgelegd en voel je dat we sterk zijn. De mentale boost van de kwalificatie zorgt dat we fris aan de aftrap zullen verschijnen. Alle focus op zondag, we zijn er klaar voor."