Matisse Samoise verlengt contract

Matisse Samoise verlengt contract

Youngster Matisse Samoise verlengt zijn contract bij KAA Gent. De 18-jarige Gentenaar tekent bij voor 2 seizoenen (+ optie voor een extra seizoen). De jonge middenvelder doorliep alle jeugdreeksen van de club en groeide op in de schaduw van het vroegere Ottenstadion.

Voorbereiding 2020 - 2021

Tijdens de voorbereiding deze zomer sloot hij voor het eerst aan bij de A-kern. Hierin liet hij zich meermaals positief opmerken door zijn inzet en kwaliteit. Hij toonde er dat hij over de juiste mentaliteit beschikt en nog heel wat groeimarge heeft. In de oefenwedstrijd tegen Brugge scoorde hij overigens het winnende doelpunt. Samoise ziet zijn goeie prestaties nu beloond worden met een nieuw contract.

 

Sports Manager Tim Matthys over het Gentse jeugdproduct: "Matisse is een jonge speler die op basis van wilskracht en kwaliteit zijn plek heeft afgedwongen. We voelen dat hij klaar is voor de volgende stap in zijn carrière." Samoise zal vanaf nu op regelmatige basis aansluiten bij de A-kern om zich zo verder te ontwikkelen.

Debuut op hoogtste niveau

Samoise stapte mee het vliegtuig op richting Oekraïne voor de terugwedstrijd tegen Dynamo Kyiv in de play-offronde van de Champions League. Na 74 minuten mocht hij invallen. Meteen zijn offcieel debuut voor KAA Gent. Bekijk hier zijn reactie na de wedstrijd.


Veel succes Matisse!