Bienvenue Barry Copa!

Bienvenue Barry Copa!

Barry Boubacar Copa (30 december 1979) is de volgende 2 seizoenen de nieuwe keeperstrainer voor de bovenbouw van de jeugdwerking en wordt daarmee, na Head of Football Formation Emilio Ferrera, een tweede versterking van formaat voor ons Buffalo Talent Center. 

Copa speelde in België onder meer voor KSK Beveren (2003-2007), Sporting Lokeren (2007-2017) en OHL (2017-2019) en speelde in totaal meer dan 300 wedstrijden in de Jupiler Pro League. Hij won met Lokeren ook tweemaal de Beker van België (2012 en 2014).

Copa was bovendien bij Ivoorkust ook jarenlang de eerste keuze tussen de palen (99 interlands), speelde 3 Wereldbekers (2006, 2010 en 2014),  7x de Afrika Cup (waaronder 3 finales) en won de Afrika Cup ook in 2015. Copa is in het bezit van UEFA PRO A diploma en zal als ex-prof met tonnen ervaring vanaf nu zijn kennis ten volle inzetten voor onze jeugdwerking.

"Voetbal is als school, je leert stap voor stap. Ik ben in elk geval zeer gemotiveerd om de volgende stappen te zetten. Ik geloof in dagelijks hard werken met respect voor iedereen om zo samen succes te hebben. Het is dan ook een eer om hier te kunnen beginnen." - Barry Boubacar Copa

Barry Copa: "Ik wil graag voorzitter De Witte, mijnheer Louwagie, mijnheer Ronse en Bjorn De Neve, hoofd jeugdopleiding, bedanken om mij deze kans te geven. Ik had tijdens mijn carrière al de kans om met Emilio Ferrera te werken, hij is niets minder dan een echte voetbalbibliotheek en een grote aanwinst voor de club. Ik ben hier om te leren als trainer, om mijn kennis en ervaring door te geven en te delen met een nieuwe generatie doelmannen. Voetbal is als school, je leert stap voor stap. Ik ben in elk geval zeer gemotiveerd om de volgende stappen te zetten. Ik geloof in dagelijks hard werken met respect voor iedereen om zo samen succes te hebben. Het is dan ook een eer om hier te kunnen beginnen."