• Efthymis Koulouris 79', 86'
1
  • Hugo Cuypers 95'
Pogoń Szczecin - KAA Gent

Na de 5-0 zege uit de heenwedstrijd leek de return in Polen een formaliteit te worden voor het overleven van de derde voorronde van de UEFA Conference League. Vanhaezebrouck dropte dan ook heel wat nieuwe namen in  zijn basiself. Fernandez-Pardo op links en Fadiga op rechts waren de opvallendste nieuwkomers, voorin werd Tissoudali aan Orban gekoppeld.

In het Florian Krygerstadion zat de sfeer er goed in en dat inspireerde de thuisploeg tot aanvallende impulsen in de openingsfase. Roef had al snel een uitstekende reflex nodig om een harde kopbal van Gamboa vanonder de lat te halen. Ook bij een laag schot van Bichakhchyan was hij bij de pinken en ging hij goed plat. Gent kwam stilaan uit spaarmodus en begon de controle over te nemen. Fadiga bedreigde doelman Klebaniuk tweemaal na een snelle infiltratie, Kandouss kopte een hoekschop over en Tissoudali zag een uithaal nog afgeblokt.

Geen doelpunten voor rust, maar daar leek in de tweede helft verandering in te komen. De net ingevallen Kums zag een schot op de paal afwijken en de eveneens ingevallen Cuypers zag zijn schot in de rebound nog gekeerd. Fernandez-Pardo en Tissoudali gingen hun kans, maar beide pogingen waren net niet gekadreerd. Ook toen Tissoudali voor doel werd gezet, zat Klebaniuk er nog tussen. Tissoudali kende geen geluk in de afwerking, want een kwartier voor tijd draaide een schot nog net naast de verkeerde kant van de paal.

De Polen waren na rust nauwelijks gevaarlijk geweest, amar toonden zich efficiënt toen Roef zich mispakte bij het uitdribbelen, Koulouris maakte het af (1-0). Gent reageerde meteen via een schot van Hong op de paal en een pegel van Hjulsager, die Klebaniuk maar met de grootste moeite uit zijn doel kon houden. De stand kwam echter niet in evenwicht, want vijf minuten voor tijd tikte Koulouris een gemeten voorzet van Fornaczyk binnen (2-0).

De doelpunten waren duidelijk voor het slotkwartier opgespaard gebleven, want in de extra tijd speelde invaller Lagae nog perfect in de loop van Cuypers, die de trekker overhaalde en zo de aansluitingstreffer lukte (2-1). Een gelijkmaker zat er echter niet meer in. Zo werd het voor de Buffalo's een eerste nederlaag van het seizoen, maar eentje zonder gevolgen, want na de 5-0 zege uit de heenwedstrijd kwam de kwalificatie voor de Play-Off ronde nooit in gevaar.