• Tarik Tissoudali 29'
  • Hyunseok Hong 77'
  • Sven Kums 80'
K. Patro Eisden Maasmechelen - KAA Gent

De Buffalo's maakten hun intrede in de Croky Cup in de 1/16de finales met een verre verplaatsing naar Patro Eisden Maasmechelen. Mede door het drukke speelschema roteerde Vanhaezebrouck op een aantal posities. Fadiga en Fortuna kregen op de flanken de voorkeur op Samoise en Brown. Fofana keerde terug in de basis en voorin werden Tissoudali en Orban geposteerd, Cuypers begon op de bank. Bij de thuisploeg stond er met Wouter Corstjens een ex-Buffalo aan de aftrap.

De eerste doelpoging was voor Orban, maar strandde in de muur, terwijl de eerste echte bal tussen de palen voor Patro was, maar Roef keerde het schot van Hadj-Moussa. Gent eiste het merendeel van het balbezit op, maar moest wel opmerkzaam blijven voor scherpe tegenprikken. Peeters kon zo schuin voor doel komen, maar Roef stopte zijn schot. De Buffalo's kampeerden steeds meer op de helft van de thuisploeg en na een half uur kapte Tissoudali zich goed vrij en knalde hard voorbij Belin (0-1).

Gent leek daarmee pas goed gelanceerd en voor rust werd Orban twee keer prima in stelling gebracht, maar telkens redde Belin nog de meubelen voor de thuisploeg. De Buffalo's leken zo alles onder controle te hebben, maar dat veranderde meteen na rust. Na twee minuten kopte Hadj-Moussa een voorzet van Peeters binnen (1-1) en deed daarmee de hoop van het thuispubliek terug oplaaien. Even later werd het vlak voor het doel van Roef erg warm door een discutabele terugspeelbal, maar de onrechtstreekse vrije trap van Peeters werd nog op de lijn gekeerd.

De Buffalo's reageerden met een schot van Tissoudali, maar opnieuw was er een prima redding van Belin. Ook door een schot van Orban en een vrije trap van Kums liet hij zich niet verrassen. Patro verdedigde met man en macht en loerde ondertussen op snelle counters, maar een kwartier voor tijd viel de wedstrijd dan toch in een beslissende plooi. Eerst mocht Hong een voorzet van Tissoudali makkelijk binnen tikken (1-2) en drie minuten later knalde Kums een aflegger van Fofana snoeihard en strak in de linkerhoek (1-3).

Een moedig strijdend Patro hing daarmee definitief in de touwen en Gent kon de wedstrijd rustig controlerend uitspelen. De Buffalosupporters die de lange trip hadden getrotseerd, mochten vieren, want de 1-3 zege volstond voor kwalificatie voor de 1/8ste finales van de Croky Cup.