1
  • Matias Fernandez-Pardo 25'
OH Leuven - KAA Gent

Na ruime zeges op de twee eerste speeldagen van de Europe Play-offs wilden de Buffalo's graag hun perfecte rapport behouden op bezoek bij OH Leuven. Vanhaezebrouck zag geen reden tot verandering en bracht dezelfde elf aan de aftrap als in Westerlo. De Sart, Hong en Gandelman vormden dus opnieuw het middenveld, met voorin Fernandez-Pardo en Tissoudali.

Gandelman scoorde de voorgaande speeldagen quasi met de ogen dicht en trof al in de eerste minuut bijna opnieuw raak. Hij mikte echter rakelings naast. Gent liet er geen gras over groeien in de openingsfase en De Sart zag een prachtig naar de winkelhaak geschilderde bal nog net afwijken. Samoise ging ook zijn kans met een vluchtschot, maar Leysen pareerde.

Leuven had aanvankelijk weinig in de pap te brokken, maar bij de eerste echte tegenaanval werd Maertens in stelling gebracht en hij trof meteen raak (1-0). Lang bleef die voorsprong echter niet staan, want Fernandez-Pardo kon vrijwel meteen gelijkmaken, Leysen stopte zijn schot eerst, maar in de rebound kon hij het wel afmaken (1-1).

Fernandez-Pardo was op dreef en was erg dicht bij een tweede treffer, maar op aangeven van Tissoudali knalde hij op de lat. Gent hield de controle over de wedstrijd, tot Maertens opnieuw een bevlieging kreeg. Met een knap schot uit de draai bracht hij de Leuvenaars opnieuw op voorsprong (2-1).

Gent wilde die gevleide voorsprong van de thuisploeg na rust ombuigen, maar Leysen hield met een voetreflex Samoise van de gelijkmaker. Ook bij een verraderlijk voorzet-schot van diezelfde Samoise redde Leysen de meubelen door de bal vanonder de lat te halen. OHL verdedigde de voorsprong met man en macht en de Buffalo's raakten er nu moeilijker door dan voor rust.

Op de tegenaanval lobde Braut Brunes de bal zelf over Roef in doel, maar hij stond daarbij buitenspel. Vanhaezebrouck gooide nog wat verse krachten in de strijd, maar Fernandez-Pardo bleef wel tussen de lijnen. De jonge spits kreeg nog twee uitgelezen mogelijkheden op de gelijkmaker of zelfs meer, maar zijn kopbal werd nog gekeerd door Leysen en oog in oog met de doelman lobde hij de bal net over de lat.

Leuven puurde zo het maximale uit de weinige kansen die ze kregen, terwijl de Buffalo's hun overwicht niet vertaald zagen in puntenwinst. In de stand van de Europe Play-offs bleef Gent wel op kop, maar het zag wel Mechelen en STVV dichterbij schuiven.