2
  • Lucas Stassin 1'
  • Nicolas Madsen 34'
KAA Gent - KVC Westerlo

Voor de thuiswedstrijd tegen Westerlo kon Vanhaezebrouck nog geen beroep doen op de geblesseerde Kandouss, waardoor Mitrovic terug aan de wedstrijd begon. Torunarigha keerde terug uit schorsing, De Sart begon op de bank omdat hij op één gele kaart van een schorsingsdag stond. Daardoor was het terug aan Kums om de aanvoerdersband aan te trekken.

In Westerlo eindigde het duel tussen de Kemphanen en de Buffalo's nog op een duidelijke 0-3, maar de bezoekers waren vastberaden om in de Planet Group arena meer weerwerk te bieden. Westerlo ging voortvarend van start en dat leverde al in de eerste minuut resultaat op. Een gekraakt schot belandde met een gelukje in de voeten van Stassin, die van dichtbij makkelijk raak trof (0-1). Even later was Roef bij de pinken om een grotere achterstand te vermijden, hij haalde een schot van Sayyadmanesh uit de hoek.

Gent nam het commando over en na 19 minuten kopte Gandelman de gelijkmaker tegen de netten (1-1). Westerlo was nauwelijks bekomen of het stond al op achterstand. De bezoekende verdediging werkte een diepe bal slecht weg tegen Fernandez-Pardo, die daardoor makkelijk in het lege doel kon binnen schuiven (2-1). Westerlo toonde echter veerkracht en Madsen trapte met een volley de gelijkmaker binnen (2-2).

Bijna mochten de bezoekers zelfs met een voorsprong gaan rusten, maar Alcocer trapte op de paal en Roef haalde een stevige trap van Bos nog uit de bovenhoek. Ook in de tweede helft was Roef bij de pinken bij een stevig afstandsschot. De op het uur ingevallen Fadiga en De Sart kwamen meteen dicht bij een doelpunt, maar Gillekens stond pal. De Sart probeerde het nogmaals met een stevige pegel en deze keer gaf hij de Westelse doelman wel het nakijken (3-2).

Westerlo bleef azen op een nieuwe gelijkmaker, waardoor er meer ruimte kwam voor Gentse tegenaanvallen. Tissoudali was er twee keer dicht bij, maar Gillekens zat er telkens nog tussen. Ook oog in oog met de doorgebroken Fernandez-Pardo liet hij zich niet verschalken, waardoor de spanning tot het einde in de lucht hing. De zege werd over de streep getrokken, opnieuw drie punten erbij dus en een fraai rapport van 15 op 18 in de Europe Play-offs.