OH Leuven
0
KAA Gent - OH Leuven

De laatste thuiswedstrijd van 2023 werd aangevat zonder Fortuna en Torunarigha, die niet tijdig fit geraakten. Lagae, die reeds mocht invallen tegen Club Brugge, kwam daardoor aan de aftrap. Samen met Samoise en Fofana stonden zo drie rasechte Gentse jeugdproducten in de basis. Voorin viel de keuze deze keer op Cuypers en Orban.

De Buffalo's maakten een vliegende start, want na amper vier minuten kopte Samoise al knap een voorzet van Fofana overhoeks binnen (1-0). Nog in het openingskwartier versierde Orban nog twee grote kansen, maar beide keren mikte hij net naast de rechterpaal. Leuven kwam even piepen via een kopbal van Banzuzi, maar de kansen vielen toch vooral aan de overkant te noteren. Cuypers gaf doelman Leysen het nakijken met een knap balletje achter het steunbeen, maar de paal speelde nog voor spelbreker.

Leysen hield de bezoekers in de wedstrijd met reddingen op Kandouss en De Sart, maar na rust moest hij zich toch gewonnen geven. Toen Hong een heerlijke dieptepass verstuurde naar Fofana, knalde die al even lekker via de onderkant van de lat binnen (2-0). Gent had de smaak nu helemaal te pakken en bij een indraaiende voorzet van Kums dook Cuypers goed op en kopte binnen (3-0). Vier minuten later kroop Kums alweer in de rol van aangever, deze keer met een perfect aangesneden hoekschop, die door Watanabe netjes werd binnen gekopt (4-0).

Fofana dolde nog enkele keren met zijn tegenstanders op de linkerflank, maar een extra doelpunt of assist zat er niet meer in. Ook niet toen Depoitre onder luid applaus zijn rentree maakte na ruim een half jaar blessureleed. 4-0 werd dus de eindstand, ideaal voor een vroeg Kerstfeestje.