KV Kortrijk
0
2
  • Tarik Tissoudali 7', 56'

De verplaatsing naar Kortrijk vormde voor de Buffalo's de laatste afspraak van een bijzonder druk kalenderjaar, de teller van de Buffalo's klokte af op maar liefst 63 (!) wedstrijden in 2023. Torunarigha was terug van de partij en startte in de basis, Fofana begon op links en in de spits viel de keuze op Cuypers en Tissoudali. Gent wilde er geen kruid over laten groeien en al in de eerste minuut tekende Torunarigha voor de eerste bal tussen de palen, maar zijn kopbal was niet krachtig genoeg.

Toch kwam die vroege voorsprong er toch. Bij een nieuwe hoekschop werd de bal niet ontzet en Tissoudali was er als de kippen bij om van dichtbij binnen te tikken (0-1). De Buffalo's hielden de partij in handen en er was een goeie Vandenberghe nodig om Cuypers van de 0-2 te houden. Rond het half uur stak Kortrijk de neus aan het venster via Davies en Sissako, maar de stand gelijk brengen lukte hen niet. Nog voor rust hield Vandenberghe de Kortrijkzanen in de wedstrijd met reddingen op op pogingen van Tissoudali en Fofana.

Het spelbeeld veranderde weinig na rust, Gent zette Kortrijk terug op eigen helft en ging op zoek naar de bevrijdende tweede treffer. Na een knappe dribbel schoot Tissoudali nog over, maar even later miste hij niet. Vandenberghe loste een stevige vrije trap van De Sart, waarna Tissoudali raak trof (0-2). Drie minuten later was Tissoudali dicht bij een hattrick, maar Vandenberghe haalde zijn pegel nog uit de linkerhoeK.

De rode lantaarn was niet bij machte om daar veel tegenover te stellen, waardoor de Gentse zege nooit meer in gevaar kwam. Cuypers en Samoise gingen nog hun kans voor een derde Gentse treffer, maar die viel niet meer. Gent sloot zo 2023 af met een zes op zes, waarmee het ook zijn derde plaats in het klassement verstevigde.