2
  • Daam Foulon 26'
  • Bill Antonio 83'
KAA Gent - KV Mechelen

Net als voor de bekermatch tegen Club Brugge moest Vanhaezebrouck ook tegen Mechelen stevig puzzelen. Vooral achterin was de spoeling dun door de onbeschikbaarheid van Watanabe, Torunarigha en Fortuna. Agbor kreeg opnieuw een basisplaats en dat was ook het geval voor Gandelman en Gerkens. Nieuwkomer Yokota stond eveneens aan de aftrap.

Het duurde even vooraleer de wedstrijd op toerental kwam. Gent eiste wel het balbezit op, maar kon de Mechelse organisatie niet meteen ontwrichten. De eerste uitstekende kans was voor Gerkens, maar Coucke kon nog afweren. Kums en Yokota kregen hun schoten niet gekadreerd. Mechelen stelde daar weinig tegenover, maar na een foutje achterin kon Lauberbach uithalen in de zestien. Zijn schot kaatste terug van de paal, pal in de voeten van Foulon, die maar binnen te tikken had (0-1).

Enkele minuten later zette Kums CUypers op weg met een geweldig hakje, maar Coucke hield Cuypers van de gelijkmaker. Een knal van De Sart zoefde net over en een schot van Gandelman werd gekeerd door Coucke, waardoor de bezoekers met een voorsprong gingen rusten. In de tweede helft drong Gent aan voor de gelijkmaker en die kwam er ook, De Sart trapte een aflegger van Kums in de rechterhoek (1-1).

Het leek erop dat de Buffalo's op en over de tegenstander zouden gaan, maar het bevrijdende doelpunt wilde niet vallen. Agbor en Samoise vonden nog een verdediger op hun weg en ook Coucke deed andermaal zijn duit in het zakje met twee knappe reddingen op pogingen van Cuypers. Schmidt had aan de overkant een rustige avond, hij had nauwelijks werk op te knappen. Daardoor smaakte het extra zuur toen de bezoekers tien minuten voor tijd zowaar terug op voorsprong kwamen. Opnieuw lag een defensieve fout aan de basis en Antonio maakte het genadeloos af (1-2).

Het slotoffensief voor de winning goal werd ineens een strijd om nog een punt uit de brand te slepen. Depoitre zag zijn schot echter nog afgeblokt en in de slotseconden haalde Coucke nog een ultieme vrije trap van De Sart uit de linkerhoek. De statistieken toonden 7-2 in de schoten op doel, maar het was de 1-2 stand op het scorebord die doorslaggevend was en Mechelen onverhoopt de drie punten bezorgde;