2
  • Romeo Vermant 17'
  • Nicolas Madsen 86'
Live Matchcenter

Voor de thuiswedstrijd tegen Westerlo kon Vanhaezebrouck terug rekenen op de herstelde Torunarigha, die zijn plek achterin terug innam. Nieuwkomer Yokota stond opnieuw aan de aftrap, terwijl andere winteraankoop Surdez op de bank begon. Ook Gerkens en Gandelman stonden in de basiself.

Westerlo begon onbevangen en versierde de eerste kansen van de wedstrijd. Schmidt moest al meteen flink aan de slag op pogingen van Reynolds en Yow. Ook Bolat was bij de pinken om een gevaarlijke voorzet van Yokota te ontmijnen. Derde keer goeie keer moesten ze bij Westerlo gedacht hebben en na een snelle tegenaanval stiftte Vermant de bal voorbij Schmidt in doel (0-1).

Gent had dan wel het merendeel van het balbezit, maar werd goed vastgezet door de bezoekers, waardoor het nauwelijks tot uitgespeelde kansen kwam. De Sart probeerde het wel van buiten de zestien, maar Bolat stond pal. Met de rust in zicht bracht een stilstaande fase redding. Een hoekschop van Kums werd doorgekopt tot bij Gandelman, die de bal vervolgens in de rechterhoek binnen kopte (1-1).

De Buffalo's duwden door na rust, op zoek naar een snelle voorsprong. Die kwam er ei zo na, maar Bolat had nog een prima voetreflex in huis om een schot van Kums te keren. Het spelpeil verwaterde, voor Westerlo hoefde het allemaal niet zo nodig en Gent vond geen openingen. Schmidt stond de hele tweede helft quasi werkloos toe te kijken, maar tot overmaat van ramp kreeg Westerlo tien minuten voor tijd een strafschop. Toch werk aan de winkel voor Schmidt, maar tegen de goed getrapte elfmeter van Madsen had hij geen verhaal (1-2).

Yokota kwam erg dicht bij de gelijkmaker, maar zag zijn schot op de lat stranden. Ook Fadiga trapte nog gevaarlijk op doel, maar Bolat weerde nog af met de vuisten. Een derde thuisnederlaag in 2024 leek onvermijdelijk, maar in de allerlaatste minuut zorgde Gandelman alsnog voor de verdiende gelijkmaker. De laatste fase van de wedstrijd, een Gentse hoekschop, belandde voor de voeten van Gandelman, die de bal hoog in doel binnen trapte (2-2).