2
  • Aboubakary Koita 7'
  • Mathias Delorge 13'
KAA Gent - STVV

De Buffalo's konden de thuiswedstrijd tegen STVV aanvatten met een perfect rapport van 9 op 9. De surprise van chef Vanhaezebrouck was een basisplaats voor Archie Brown, die nog niet eens een week in de Gentse rangen vertoefde. Ook Fofana kreeg een plekje in de Gentse basiself. Omri Gandelman, de andere nieuwkomer, mocht voor het eerst plaatsnemen op de bank.

De Truienaars hadden er met een 6 op 9 ook een prima seizoensstart op zitten en toonden in het openingskwartier waarom. Al ontsnapten ze na drie minuten wel na niet gefloten handspel bij een voorzet van Fofana. Koita terroriseerde de linkerflank en kon dat al snel bekronen toen een afgeweken schot van hem in de verste hoek verdween (0-1). Even later schoot diezelfde Koita voorlangs, Fofana mikte aan de andere kant over.

Gent kreeg maar geen vat op de kwieke Truienaars en nog voor het openingskwartier om was, stond er al een dubbele achterstand op het scorebord. Een hoekschop belandde met een gelukje voor de voeten van Delorge, die strak binnen trapte (0-2). Een drankpauze halfweg de eerste helft leek soelaas te brengen, want de Buffalo's namen stilaan het commando over. Toen Watanabe een hoekschop van Kums doorkopte, was Orban er als de kippen bij om binnen te tikken (1-2).

Amper een minuut later was Kums al dicht bij de gelijkmaker met een geweldig vluchtschot, maar het zoefde rakelings naast. Gent ging op zijn elan door na rust en opnieuw zorgden stilstaande fasen voor gevaar. Kandouss kon aanleggen bij een doorgekopte hoekschop, maar hij knalde nog over. Iets voor het uur nam Torunarigha een hoekschop van Kums meteen op de slof en met een heerlijke streep verdween de gelijkmaker in doel (2-2).

Gent leek klaar om erop en erover te gaan, maar Cuypers schoot een voorzet van Orban over en Orban zelf zag een pegel afgeweerd worden door Schmidt. De Gentse druk bleef aanhouden, maar de bezoekers gaven verdedigend geen krimp, waardoor echt grote kansen uitbleven. Kort voor tijd viel een hoekschop vlak voor doel voor de voeten van Brown, maar hij kon niet op doel besluiten.

De debuterende Gandelman stelde Schmidt nog op de proef in de extra tijd, maar die tikte zijn poging nog vanonder de lat. De Buffalo's hadden sterk teruggevochten, maar de winnende treffer zat er niet meer in. Ondanks het eerste puntenverlies bleef Gent wel aan de leiding van het klassement, vermits co-leider Union verloor.