3
  • Roman Bezus 1'
  • Jonathan David 50'
  • Anderson Niangbo 94'

Voor aanvang van de partij op het veld van YR KV Mechelen moest Thorup volop puzzelen, want Depoitre (voetblessure) en Castro-Montes (maagproblemen) haakten af. Lustig mocht daardoor op de rechtsachter postvatten, terwijl Kvilitaia de plek van Depoitre innam.

Een aanpassingsperiode leek geenszins nodig, want al in de eerste minuut knalde Bezus een afzwaaiende vrije trap vanop ruime afstand in doel (0-1). Mechelen-doelman en ex-Buffalo Thoelen liet zich verrassen door de zwiep in het schot en blesseerde zich tot overmaat van ramp zwaar aan de knie. De wedstrijd was meteen afgelopen voor de onfortuinlijke Thoelen, die van het veld gedragen werd.

De thuisploeg trachtte zich te herstellen van de vroege achterstand en een eerste poging van Engvall vloog maar net naast. Odjidjda dook op in de zestien aan de overkant, maar besloot te zacht. Na een kwartier was er commotie aan beide zijden. Eerst claimde Mechelen een strafschop toen Lustig een bal tegen de arm van Ngadeu kopte, maar de ref en de VAR lieten verder spelen. In het vervolg kwam de ingevallen doelman Castro uit met de voeten vooruit en torpedeerde daarmee Bezus en de bal. Beide discutabele fasen werden echter niet herroepen.

Mechelen kwam vooral over de linkerflank enkele keren gevaarlijk dreigen, maar een afgeweken voorzet van Storm dwarrelde voorlangs en wat later kopte hij van dichtbij over doel. In tussentijd slaagde Kvilitaia er wel in om tussen de palen te koppen, maar Castro pakte makkelijk.

Mechelen slaagde dus niet in zijn opzet om de gelijkmaker te scoren en zag de opdracht vroeg in de tweede helft nog een pak moeilijker worden. Kvilitaia tikte een voorzet door tot bij David en die liet Castro van dichtbij kansloos (0-2). Toch gaf de thuisploeg de moed niet op en Swinkels liet een grote kans op de aansluitingstreffer liggen door zijn deviatie te hoog te mikken.

Storm was de meest bedrijvige man bij de thuisploeg en toen hij zijn vizier scherper begon te stellen, was er een uitstekende Kaminski nodig om de nul op het bord te houden. Met drie prima reddingen voorkwam hij dat het terug nagelbijten werd. Eens de Mechelse storm was gaan liggen, namen de Buffalo's het laatste half uur resoluut in handen.

Op een verre vrije trap van Schoofs na werd Kaminski niet meer echt bedreigd en diep in de blessuretijd werd er nog een fraai orgelpunt op de zege geplaatst. Een prachtig uitgespeelde tegenaanval belandde in de zestien bij Marreh, die opzij legde naar de eveneens ingevallen Niangbo. Die bleef ijzig kalm, kapte nog Peyre uit om de bal vervolgens met buitenkant voet binnen te prikken (0-3). Alweer een pareltje van een doelpunt, waarna spelers en staf meteen de zege konden gaan vieren met de meegereisde supporters.