• Giorgi Kvilitaia 14'
STVV
1
  • Yuma Suzuki 68'

Tussen de twee Europa League wedstrijden tegen AS Roma in voerde Thorup voor de partij tegen STVV enkele wijzigingen door in zijn basiselftal. Depoitre werd rust gegund, waardoor Kvilitaia aan de aftrap kwam. Chakvetadze kreeg de voorkeur op Bezus en op de flanken was het de beurt aan Asare en Castro-Montes, die Europees niet in actie kwamen.

De eerste kans van de partij was voor de bezoekers, maar Colidio devieerde een voorzet naast. De Gentse trein kwam al snel onder stoom en de bezoekers kregen het lastig. Toen David met een knap hakje aflegde op Kvilitaia, werd die neergelegd in de zestien. David schoot de strafschop hard in de rechterhoek voorbij Steppe, die nochtans de goeie hoek gekozen had (1-0).

Nauwelijks twee minuten later moest Steppe alweer aan de bak, met een reflex hield hij een knal van Odjidja uit zijn doel. Nog twee minuten later was de Truiense doelman eraan voor de moeite. Kvilitaia kopte een voorzet van Kums immers perfect in de linkerhoek binnen (2-0). Even later kopte Plastun ook al raak bij een vrije trap van Odjidja, maar hij stond nipt buitenspel en werd dus afgevlagd.

De bezoekers werden overrompeld en toen Chakvetadze David in stelling bracht, knalde die zijn tweede van de avond via Steppe binnen (3-0). Een zeldzame tegenprik van Botaka zette Kaminski aan het werk, maar het bleef toch vooral Steppe die volk in zijn buurt zag opduiken. Nog voor rust had hij reddingen in huis op pogingen van Kvilitaia en Odjidja en zo voorkwam hij een forfaitscore aan de pauze.

STVV-coach Kostic had zijn team tijdens de rust de nodige instructies meegegeven om de schade te beperken en de bezoekers speelden een stuk compacter achterin na rust. Toch konden ze niet voorkomen dat David zijn hattrick volmaakte. Op aangeven van Kvilitaia bleef hij ijzig kalm voor doel en legde de bal fijntjes voorbij Steppe in doel (4-0). David begon de wedstrijd op gelijke hoogte met Mbokani in de topschuttersstand, maar nestelde zich met zijn drie doelpunten autoritair op kop van dat klassement. Meteen daarna werd hij nog getrakteerd op een daverende applausvervanging, iedereen recht in de Ghelamco Arena.

Bij een zeldzame tegenprik kon Suzuki de score milderen door een diepe bal goed aan te nemen en voorbij Kaminski te prikken (4-1). In de slotfase bleef Gent wel rustig overwicht houden en ook Kums en Ngadeu werd nog een stevige applausvervanging gegund. Kvilitaia kopte in de slotminuut nog rakelings over, maar de eindstand bleef op 4-1. Door het verlies van achtervolgers Antwerp en Charleroi verstevigden de Buffalo's hun tweede plaats in het klassement, met al 7 punten voorsprong op de eerste achtervolgers.