• Yuma Suzuki 2'
  • Facundo Colidio 60'
1
  • Igor Plastun 43'

Ruim vijf maanden na de abrupte corona-onderbreking van het seizoen 2019-2020 begonnen de Buffalo's aan de nieuwe jaargang van de Jupiler Pro League. Op het veld van STVV was aanwinst Nurio nog niet van de partij door een blessure en ook David zat niet in de selectie wegens transferbeslommeringen. Bezus kreeg een basisplaats op het middenveld, met Depoitre en Yaremchuk als aanvalsduo voor hem.

Ondanks de lege tribunes wil elke ploeg graag een goeie indruk maken bij de seizoensstart en daar slaagden de Truienaars wel erg snel in. Na nog geen twee minuten kreeg Suzuki een afgeweken voorzet voor de voeten en hij zette eenvoudig de voorsprong op het scorebord (1-0). De Buffalo's hadden niet meteen een antwoord in huis en konden de spitsen voorin maar moeilijk bereiken. Steppe tikte wel een afstandsschot van Odjidja naast, maar de partij kwam pas kort voor rust echt op dreef.

Eerst keerde Kaminski een schot van Colidio, kort daarna kopte Plastun een hoekschop hard in de winkelhaak binnen (1-1). Ei zo na gingen de Buffalo's zelfs nog met een voorsprong rusten, maar Steppe zag opgelucht hoe een kopbal van Ngadeu rakelings naast belandde. Na de pauze leek Gent scherper en Bezus scoorde na een knap ingestudeerde hoekschop, maar stond daarbij millimeters buitenspel.

De thuisploeg had moeite met de toenemende druk, maar kreeg op het uur een nieuwe voorsprong in de schoot geworpen. Eerst kwamen Kaminski en Plastun in botsing bij een hoge bal, waarna de bal van de lijn werd gekeerd, maar in de rebound belandde het gekraakte schot van Colidio alsnog botsend in doel (2-1). Gent was aangeslagen door die ongelukkige achterstand en de Truienaars tankten extra vertrouwen.

Het zat de Buffalo's ook niet mee, want halfweg de tweede helft strandde een kopbal van Yaremchuk op de paal. Tien minuten voor tijd kon de OekraIner die rechterpaal wel helemaal vervloeken. toen Odjidja hem oog in oog met Steppe bracht, maar zijn schot dus onieuw het doelkader trof. Gent kreeg de situatie in het slot niet meer rechtgetrokken en begon zo met een vermijdbare valse start aan het nieuwe seizoen.