KRC Genk
2
  • Theo Bongonda 40'
  • Patrik Hrosovsky 84'

Na enkele speeldagen met beperkt publiek gingen de Belgische stadions terug op slot. Geen thuispubliek dus voor de wedstrijd tegen Genk. De Decker reorganiseerde zijn defensie, waardoor Mohammadi en Nurio beiden aan de aftrap kwamen. Op het middenveld nam Dorsch zijn plaats terug in en Bezus kreeg de voorkeur op Niangbo.

De tactische aanpassingen leken goed uit te draaien want Gent domineerde de beginfase en de Genkenaars kwamen nauwelijks in het stuk voor. Vukovic hield de bezoekers overeind bij een vrije trap van Kums en stond pal op een afstandsschot van Yaremchuk. Halfweg de eerste helft kreeg Castro-Montes een bal voor de voeten in de zestien en hij knalde staalhard in de linkerbovenhoek (1-0).

Depoitre was ondertussen geblesseerd uitgevallen, maar zijn veranger Kleindienst toonde zich op vijf minuten tijd drie keer gevaarlijk. De eerste kans kopte hij nog over, maar bij een schot en een volley moest Vukovic al zijn kunnen tonen om een verdubbeling van de voorsprong te voorkomen. Genk was nauwelijks gevaarlijk, maar bij de eerste echte kans kopte Bongonda meteen raak (1-1). Een ijskoude douche voor de dominante Buffalo's en kort daarna dwarrelde een afgeweken bal nog bijna in doel, mar dat bleef Gent wel bespaard.

Ook in de tweede helft bleven de Buffalo's heer en meester op het middenveld, maar nu stond Genk steviger achterin, waardoor die dominantie minder in grote doelkansen werd omgezet. Een hele resem voorzetten, hoekschoppen en vrije trappen werden stuk voor stuk weggewerkt. Tot vijf minuten voor tijd hadden de bezoekers geen enkele doelpoging laten optekenen in de tweede helft, maar toen sloeg de wet van Murphy genadeloos toe. Bolat liet zich verrassen door een afstandsschot van Hrosovsky en ineens stond de onwaarschijnlijke achterstand op het scorebord (1-2).

Ondanks die mentale mokerslag bleef Gent druk zetten, op zoek naar de gelijkmaker. Ei zo na viel die ook, maar de ingevallen Odjidja zag zijn plaatsbal op de lat stranden. Een dominant Gent maakte ruimschoots aanspraak op de drie punten, maar bleef desondanks opnieuw puntenloos achter.