3
  • Omar Govea 27'
  • Tomas Chory 37'
  • Jelle Vossen 82'

Na de zege op het veld van Charleroi wilden de Buffalo's hun remonte in het klassement verder zetten tegen Zulte Waregem. Ze moesten het daarvoor - net als Europees tegen Rode Ster Belgrado - wel nog steeds doen zonder beschikbare diepe spitsen. Yaremchuk, Kleindienst en Depoitre waren allen nog niet inzetbaar, waardoor Bukari opnieuw centraal voorin geposteerd werd. Op de rechterflank kreeg Castro-Montes de voorkeur op Botaka.

De Buffalo's schoten prima uit de startblokken en zetten de bezoekers meteen onder druk. Marcq kon een doorsteekpass van Bezus maar net onschadelijk maken en Bostyn hield de doorgebroken Bukari van de openingstreffer. Nog in dat eerste kwartier werd Bukari een tweede keer voor Bostyn gezet, maar opnieuw hield de doelman zijn netten schoon. Tussendoor knalde Bruno op Bolat, een geanimeerd wedstrijdbegin dus.

Daarna herstelde Zulte Waregem het evenwicht en iets voor het half uur maakte Govea optimaal gebruik van een vrije trap op de rand van de zestien om de bezoekers op voorsprong te brengen (0-1). Gent vond niet meteen een reactie en kreeg tien minuten later een nieuwe mentale tik. Chory kopte op doel en via de vingertoppen van Bolat en de onderkant van de lat botste de bal over de doellijn (0-2). Andermaal werd Gent genekt door een verschil in efficiëntie.

Zulte Waregem begon in een zetel aan de tweede helft en timmerde achterin alles vakkundig dicht. Het meeste balbezit bleef wel voor Gent, maar de combinaties liepen telkens spaak rond de zestien. De ingevallen Niangbo kon wel eens op doel af gaan, maar werd nog in extremis afgestopt door een tackle. De kelk moest uiteindelijk nog helemaal leeg voor de Buffalo's, want tien minuten voor tijd kopte Vossen een vrije trap van Govea tegen de netten (0-3).