KV Kortrijk
2
  • Terem Moffi 22'
  • Hannes Van Der Bruggen 83'

Op de tweede speeldag kregen De Buffalo's KV Kortrijk over de vloer voor hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen, weliswaar zonder de trouwe steun van de thuisaanhang. Thorup voerde enkele wijzigingen door na de nederlaag op de openingsspeeldag en bracht met Roef in doel en Dorsch op het middenveld twee debutanten aan de aftrap. Voorin kreeg Niangbo de voorkeur op Depoitre. Castro-Montes en Plastun raakten tijdig hersteld van hun blessures en stonden eveneens in de basis.

Het was even wennen in een lege Ghelamco Arena, waar de tribunes enkel gekleurd werden door heel wat spandoeken van supporters en sponsors. In de openingsfase lag het tempo te laag om echt doelgevaar op te leveren. Dat gebeurde pas halfweg de eerste helft, maar het was wel meteen raak. Moffi glipte door het hart van de Gentse verdediging en oog in oog met Roef liet hij de Gentse doelman geen kans (0-1).

Met de voorsprong op zak kropen de bezoekers nu helemaal terug op eigen helft, waardoor Gent nauwelijks ruimtes vond in de versterkte burcht. Pas in het slot van de eerste helft lukte dat enkele keren en was Gent dicht bij de gelijkmaker. Een eerste afstandsschot van Yaremchuk pakte Jakubech nog zonder problemen, maar bij een tweede knal had hij een stevige redding nodig om de bal nog naast te tikken. Ngadeu kopte in de handen van de doelman en een snoeiharde uithaal van Owusu strandde ongelukkig op Yaremchuk. Ook Roef moest nog aan de slag om een schot van Van Der Bruggen uit de hoek te halen.

Het eerste gevaar na de pauze kwam nog van de bezoekers, Roef keerde een laag schot van Dewaele. Met de inbreng van Bezus werd de offensieve druk echter opgevoerd en Kortrijk kreeg het moeilijk. Een schot van Yaremchuk werd over getikt en Ngadeu kopte op de doelman. Bij een hoekschop van Kums kopte Plastun wel raak (1-1). Gent wilde meer en bleef druk zetten. Jakubech tikte een vrije trap van Castro-Montes over en de ingevallen Kleindienst kopte van dichtbij nog naast.

Ook Depoitre ging nog zijn kans en schoot in de draai op Jakubech. Kortrijk leek al lang tevreden met een punt, maar bij een zeldzame tegenaanval mikte Van Der Bruggen de bal zowaar in de linkerhoek (1-2). De Buffalo's trachtten nog een punt uit de brand te slepen, maar Jakubech liet zich niet verschalken op een schot van Bezus. Ultieme kopkansen voor Plastun en Kleindienst leverden evenmin nog iets op, waardoor Gent met een te vermijden nederlaag achterbleef.